Deniz Baykal'ın ilginç rekoru

Deniz Baykal'ın ilginç rekoru

Meclis'te en çok milletvekilliği yapan isim sıralamasında rekor CHP lideri Deniz Baykal'a ait bulunuyor. 6 dönem Meclis'e giren Baykal, tekrar seçilirse 7. defa Meclis'e girmiş olacak.

Düzgün Karadaş'ın haberi

En çok milletvekilliği yapma rekoru CHP lideri Deniz Baykal’da. 6 dönem Meclis’e giren Baykal, tekrar seçilirse 7. defa Meclis’e girmiş olacak Meclis'te en çok milletvekilliği yapan isim sıralamasında rekor CHP lideri Deniz Baykal'a ait bulunuyor.

Bugüne kadar 6 dönem TBMM'ye milletvekili olarak girmeyi başaran Baykal, şimdi 7. kez partisini ve kendisini Meclis'e taşımak için liste hazırlıyor.

4 DÖNEM VEKİL OLANLAR

Baykal'ın 4 milletvekili takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er ve bir daha aday olmayacağını ilan eden CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz 5 dönemdir milletvekilliği yapmayı başaran isimler. Başesgioğlu ve Ali Er, 5 dönemdir üst üste seçilerek rekor kırdı. A K Parti milletvekilleri, Cemil Çiçek, Salih Kapusuz, Zeki Ergezen, Mustafa Baş, Mehmet Elkatmış, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ANAVATAN milletvekili Edip Safter Gaydalı, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP'li Eşref Erdem ise 4 dönem TBMM'ye giren vekiller arasında yer alıyor.

AĞAR VE MUMCU DÖRTLÜYOR

Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu, 3 dönemdir üst üste milletvekili seçilmeyi başardı, şimdi DP çatısı altında 4. kez yeniden Meclis'e girmenin hesaplarını yapıyor. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar yine Mumcu gibi 3 dönemdir üst üste milletvekili seçilmeyi başardı. Meclis'te 3 dönemdir üst üste seçilen ve şimdi 4. dönem için adaylık başvurusunda bulunan isimler ise şunlar: Fikret Ünlü, Avni Doğan, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Musa Uzunkaya, Uğur Aksöz, Azmi Ateş, Necati Çetinkaya, Ertuğrul Yalçınbayır, Sanayi Bakanı Ali Çoşkun, Mehmet Sevigen, Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Kemalettin Göktaş, Zülfikar İzol.



Bugün

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.