Darphane köprünün imdadına yetişti

Darphane köprünün imdadına yetişti

Köprü geçiş ücretlerinde yapılan 25 Ykr'lik indirim sonrası yaşanan sıkışıklık aşılmaya başladı. Darphane ve Ziraat Bankası'ndan sağlanan bozuk para ile kuyruklar eritilmeye başlandı.

4 YTL'lik geçiş ücretini iptal eden mahkeme kararına karşı Danıştay'a başvuran Karayolları, sıkışıklığın bozuk para kadar köprülerden geçen araç sayısındaki artışında etkili olduğu görüşünde.
İstanbullular iki haftadır Fatih Sultan Mehmet köprüsüde bozuk para kuyruğundaydı.
Geçiş ücretine yapılan zammı geri almak zorunda kalan Karayolları, yeni fiyat olarak 3 YTL 75 Ykr olarak belirledi ve 25 Ykr yüzünden süren kuyruk çilesi nihayet bitiyor.
Karayolları, ihtiyaç duydukça darphaneden bozuk para almaya devam edecek. Kurum bir yandan da mahkeme kararında karşı Danıştay'a yaptığı başvurunun sonucunu bekliyor.

Danıştay kararı iptal edebilir
Danıştay kararı iptal ederse geçiş ücretine 25 Ykr zam yapılacak ve yeniden 4 YTL olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü, son bir yıldaki otoyol ve geçiş verilerine bakarak İstanbulluları uyardı. Köprüler yine tıkanabilir.
Karayolları verilerine göre, bir yılda Mahmutbey gişelerinden geçen araç sayısı yüzde 16, Çamlıca gişelerinden geçen araç sayısı da yüzde 21 arttı.
Bu artışın yeni yapılan toplu konutlar ve büyüyen ekonominin neden olduğu söyleniyor. Hala devam eden projeler ve olumlu ekonomik verilere dikkate alındığında otoyol ve köprülerdeki trafik daha da içinden çıkılmaz hale gelecek.
Artış özellikle Fatih Sultan Mehmet köprüsünde kendini gösterdi. Köprüden geçtiğimiz yıl günde ortalama 100 bin araç geçerken, bu yıl 120 bin araç geçti.
OGS ve KGS olan talep de trafikle birlikte artıyor. Hala OGS ve KGS abonesi 1 milyon 600 kişi var ve geçiş ücretlerinin yüzde 80'i bu yolla ödeniyor.
Ancak bozuk para sıkıntısı yüzünden nakit gişelerini kullanan yüzde 30'luk kısım özellikle akşam saatlerinde tüm köprüyü kilitleyebiliyor.

 
 
haber7
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.