Daha temiz bir Şişli için Komşu Kart var

Daha temiz bir Şişli için Komşu Kart var

Şişli KOMŞU KART hizmetinin tanıtım toplantısı, pandemi koşullarına uygun olarak, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. 

Şişli Belediyesi’nin geleceğe temiz bir çevre, kendini yenileyen doğa ve sağlıklı yaşam alanları bırakmak amacıyla başlattığı Şişli KOMŞU KART hizmetinin tanıtım toplantısı, pandemi koşullarına uygun olarak, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Ünal Çeviköz, Yunus Emre, Enis Berberoğlu, Parti Meclisi Üyeleri Burhan Şenatalar, Hasan Efe Uyar, Uğur Büke, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; Saadet Partisi’nin (SP) İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ve Şişli İlçe Başkanı Adem Akbulut, CHP Şişli İlçe Başkanı Oya Akman; Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; CHP Şişli İlçesinin Kadın Kolları Bakanı Canan Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Burak Aluçlu; İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Nazan Moroğlu, AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki katıldı. Tanıtım toplantısına Şişli’nin 25 mahallesinden ilçe sakinleri de geldi.

 “Geleceğe temiz bir çevre bırakmak istiyoruz”

 Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, tanıtım toplantısındaki konuşmasına Şişli KOMŞU KART’ın hayata geçirilmesinde emek veren herkese teşekkür ederek başladı. Ocak 2021’de projeye başladıklarını belirten Keskin, amaçlarının ambalaj atıklarını çöpten ayırarak geleceğe temiz bir çevre, kendini yenileyen doğa ve sağlıklı yaşam alanları bırakmak olduğunu belirtti. “Biz bu hizmetimizle kağıt, plastik, cam ve metal gibi yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını komşularımızın sokağına giderek topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz” diyen Keskin, projeye katılan komşularının desteklediğinin de çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 “Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz”

 KOMŞU KART’ın para puan, ayni destek, nakit desteği, asker ailesi desteği, indirim kart, sağlık kart, pati kart ve öğrencilere burs desteği gibi 8 farklı fonksiyonu sunduğunu belirten Keskin, ambalaj atıklarını ödülle buluşturma fikrini, bir dayanışma örneği olarak, Antalya Muratpaşa Belediyesi’nden ve Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan aldıklarını vurguladı. Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Göreve geldiğimizden beri toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz, toplumcu belediyeciliğin olmazsa olmazı ise dayanışma. Şişli KOMŞU KART ile hem toplumcu belediyecilik hem de dayanışma örneği gösteriyoruz. Biz bu hizmeti daha iyi bir gelecek için başlattık. Destek veren tüm komşularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bu işin önemli bir parçası sizsiniz. Sevgili dostlar, geleceğimizi tehdit eden doğa tahribatını durdurmak ve zararı geri çevirmek mümkün! Atacağımız küçük adımlarla bile bu tahribatı durdurabiliriz. Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya miras bırakabiliriz.”

 Haluk Levent’ten müzik ziyafeti

Keskin’in ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da birer konuşma gerçekleştirdi. ‘Şişli Komşu Kart’ tanıtım toplantısının ardından çevre hareketiyle çok kıymetli çalışmalara imza atan sanatçı Haluk Levent sahne aldı.  Levent, birbirinden hareketli ve muhteşem sahne performansı ile katılımcılara müzik ziyafeti verdi.

 Şişli KOMŞU KART DAYANIŞMAYI GÜÇLENDİRİYOR

  Şişli KOMŞU KART öncelikle kâğıt, plastik, cam ve metal gibi yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor. Çok fonksiyonlu olan karta, biriktirilen ambalaj atığının miktarı ve türüne göre PARAPUAN yükleniyor. Şişlililer KOMŞU KART’a yüklenen para puanlarıyla, İninal Kart Hizmetleri’nin altyapısı sayesinde VISA Kart ağının geçerli olduğu tüm işletmelerde alışveriş yapabiliyorlar.  Şişli KOMŞU KART ayrıca parapuan’ın yanı sıra ayni destek, nakit desteği, asker ailesi desteği, indirim kart, sağlık kart, pati kart ve öğrencilere burs ile 8 farklı fonksiyon sunuyor. Kartın, “Sosyal Kart” fonksiyonu ile ihtiyaç sahibi Şişlililer belediyenin sosyal hizmetlerinden ve desteklerinden çok daha hızlı ve kolay faydalanıyor.  Gıda destek talepleri ve gıda bankacılığı hizmeti Şişli KOMŞU KART aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Nakdi yardımlar, asker ailesi destekleri de artık Şişli KOMŞU KART üzerinden sağlanıyor.  Kartın,  “İndirim Kart” fonksiyonu sayesinde Şişli’de anlaşmalı işletmelerde indirimli alışveriş yapılabiliyor.  “Sağlık Kart” fonksiyonu ile de Şişlililer Şişli’deki özel hastane, diş polikliniği, fizik tedavi merkezleri, güzellik ve estetik merkezlerinin hizmetlerinden indirimli faydalanabiliyor. Son olarak 31 özel sağlık kuruluşu ile imzalanan protokol ile Şişlililere yüzde 5 ila 50 oranında indirimler sağlandı.   Ayrıca kart sahipleri isterlerse biriken PARAPUANları ile Şişlili bir öğrenciye burs verebiliyorlar.Şişli KOMŞU KART hakkında daha fazla bilgi almak için www.sislikomsukart.com.trsitesini ziyaret edebilir, görüş, öneri ve istekleriniz için Komşu Masamızın 444 31 12 numaralı telefonunu arayabilirsiniz.

 637614354133478598-WhatsApp Image 2021-07-09 at 13.06.23.jpeg

 

637614354107117997-WhatsApp Image 2021-07-09 at 13.06.21.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.