Coşkun ölmeden 'helallik' istedi

Coşkun ölmeden 'helallik' istedi

Bakan Coşkun, tüccarlardan helallik istedi, "Krize doğru sürükleniyoruz" dedi...İşte ayrıntılar....

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına iktidara gelmemesi halinde istifa edeceği yönündeki sözleriyle ilgili olarak, "Başbakan'ın söylediği sözü ancak kendisi yorumlayabilir. Bize danışmadı.'' dedi.

Önümüzdeki dönemde mikro ölçütte sektör sorunlarının çözülmesinin önem taşıdığını belirten Coşkun, bunun ancak siyasi istikrarın kurulması ile olacağını söyledi.

Bakan Coşkun, İstanbul Ticaret Odası'nı(İTO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya geldi. İTO üyelerinden helallik isteyen Coşkun, bu güne kadarki hizmetlerinin hepsini özel sektörün desteği ile gerçekleştirdiğini anlattı. Böyle bir toplantının organize edilmesini beklemediğini dile getiren Coşkun, çok duygulandığını söyledi.

Buradaki toplantıda yaptığı konuşmada, çok duygulandığını ve böyle bir toplantının organize edilmesini beklemediğini dile getiren Coşkun, vefa duygusunun zayıfladığı bir dönemde böyle bir toplantının yapılmasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Coşkun, ''Dünya fani, ölüm ani. Bir faniye nasip olacak en büyük armağan sevgi olsa gerek. Ölünce hoca efendi soruyor (Nasıl bilirdiniz) diye. Biliyorum ki öldüğüm zaman hepiniz (İyi bilirdik) diyeceksiniz. Sizlerden şimdiden helallik istiyorum'' diye konuştu.

"SANAYİCİ YENİDEN ÇİLE ÇEKEN BİR DÖNEME DOĞRU SÜRÜKLENİYOR"

Türkiye'nin büyümesinin itici gücünün özel sektör olduğunu söyleyen Coşkun, "Ama bunun önemini hala kavrayamayanlar var. Sanayicinin hep ağladığını söyleyenler var. Bugün sanayici tekrar nefes aldıktan sonra yeniden çile çeken bir döneme doğru sürükleniyor." dedi.

"BİR PARTİNİN İKTİDAR OLMASI ARZUMUZDUR"

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ali Coşkun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in tek başına iktidara gelmemesi halinde siyasetten çekileceği yönündeki sözleriyle ilgili olarak, şöyle konuştu: ''Bu değerlendirmeyi millet olarak, hep beraber seçimlerden sonra yapacağız. Meclis'teki aritmetik yapı fevkalade önemli tabii.

Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Dolayısıyla bunların ne şekilde gelişeceğini şimdiden kestirmek mümkün değil. Tabii benim de arzum istikrarın bozulmamasıdır. Milano'dan geliyorum, Akdeniz Ülkeleri Bakanlar Toplantısı vardı. Orada da bir kez daha gördük ki, siyasi istikrar sağlanamadığı dönemlerde başarılı bir ekonomik istikrar sağlamak mümkün değil. Önümüzdeki dönemde mikro ölçütte sektör sorunlarının çözülmesi önem taşıyor. Bu da ancak siyasi istikrarın kurulması ile olur. Bir partinin iktidar olması arzumuzdur. Fakat Başbakan'ın söylediği sözü ancak kendisi yorumlayabilir. Bize danışmadı.''

''Mağlubiyetle ayrılan bir parti lideri, siyaseti bırakmalı mı'' şeklindeki bir soruya ise Bakan Coşkun, ''Siyasilerin Türkiye'de söylediklerini ne derece tuttuklarını geçmişte yaşadık. Onun için göreceğiz'' yanıtını verdi.

YALÇINTAŞ:"ALİ AĞABEY HER ZAMAN YANINIZDAYIZ"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş da, "Ali Ağabey" diye hitap ettiği Bakan Coşkun'un Türk reel sektörüne unutulmaz hizmetler verdiğini ifade etti. Yalçıntaş, ''Ali Ağabey, gönlümüzde apayrı bir yeriniz var. Nerede olursanız olun, biz de her zaman yanınızdayız.'' diye konuştu.

Ak Parti İstanbul Milletvekilleri adına konuşan Nevzat Yalçıntaş ise, Bakan Coşkun'un en verimli çağında siyasetin icrai yanından koparıldığını belirterek, "Sayın Bakanım yola devam'' dedi.

Konuşmaların sonunda Ali Coşkun'a, İTO Başkanı Yalçıntaş tarafından hatıra plaketi verildi.

Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.