Çorlu TÜKODER de büyük yolsuzluk

Çorlu TÜKODER de büyük yolsuzluk

Tüketicileri koruma derneği Çorlu şube Başkanı Necdet Atay zimmetine para geçirmekten, yolsuzluktan ve dolandırıcılık suçlarından geçen hafta tutuklanarak Tekirdağ kapalı ceza evine sevk edildi.

Abdurrahim Yıldırım Çorlu'dan bildiriyor... 
 
9 Mart 2007 tarihinde Gerçek gazetesinde yayınlanan “Hangisi doğru söylüyor” haberimizin ardından yapılan inceleme ve soruşturmadan sonra TÜKODER Çorlu şube Başkanı Necdet Atay geçen hafta tutuklandı. Bu tutuklamanın ardından akla birçok soru işaretleri de gelmeye başladı. Bunlardan en önemlileri: Çorlu’da Necdet Atayın arkasında kimler vardı? Bir dönem çıkardığı gazetede editörlük, Genel yayın yönetmenliği ve köşe yazarlığı yapan kişileri hakkında her hangi bir soruşturma neden yapılmadı? O dönemlerde de bu tip iddialar varken köşe yazarlığı Genel yayın yönetmeni ve editör kadrosunda görev alanlar neden sessiz kaldılar? O dönemlerde iddia edilen birçok konu bu gün belgelenmişken savcılık editör Genel yayın yönetmeni ve köşe yazarları hakkında geniş bir soruşturma yapacak mı?

 

TÜKODER de bu yolsuzluklar yapılırken Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri neden ve hangi amaç için sessiz kalmayı tercih ettiler? Necdet Atay bu suçları işlerken, yönetim kurulu üyeleri ve gazetenin üst düzeydeki görevlileri bunlardan haberi yok muydu? Bu kişiler hakkında Savcılık geniş bir soruşturma yaptı mı? Gazetenin genel yayın yönetmeni ve diğer görevlileri Serkan Güngör’ün yaptığı ihbarlardan haberdar olmadılar mı?

 

Haberleri varsa neden hala birlikte çalışmaya devam ettiler?  Bu soruların cevapları için yetkili mercileri göreve davet ediyoruz. Eski şube sekreteri Serkan Güngör konuyu derneğin üst yönetimine bildirmesine rağmen genel merkez yönetiminin sessiz kalması kafaları karıştırırken, Necdet Atay’ın 1986 yılında kendisini MİT görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı için hakkında hukuki işlem yapıldığı ortaya çıktı. Bursa 1 Asliye ceza mahkemesi karar no: 1986/206 Esas no:1986/186. İş aramak amacıyla Bursa’dan Ankara ya giden Necdet Atay, bir süre Ankara’da kaldıktan sonra iş bulamaz. Tekrar Bursa’ya dönmek için cebinde yeteri kadar otobüs parası olmadığından, akıllara durgunluk veren bir plan yaparak, Ankara otogarında bulunan bir otobüs firmasını telefonla arayarak “Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğinden arıyorum. Göndereceğim arkadaş MİT mensubudur. Bir kaç ay sizin firmanızda çalışması gerekiyor” şeklindeki konuşmanın ardından otogara gelen Atay, Bursa’ya otobüse para vermeden döner. Durumundan şüphelenen firma yetkilileri durumu polise aktarmasıyla gerçek ortaya çıkar.

 

TÜKODER genel merkez yönetimine soruyoruz: Şube başkanlığı görevine getireceğiniz kişiler hakkında hiç kapsamlı bir araştırma yapmadan bu görevi nasıl verdiniz? Eski şube sekreteri Serkan Güngör’ün uyarılarını neden dikkate almadınız. Türkiye’nin değişik yerlerinde görev yapan şube başkanları hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yapıldı mı?

 

Bize ulaşan fotoğraf kareleri ise şok edici görüntüler oluşturuyor. Mesai saatlerinde Çorlu şubesinde Başkan Necdet Atay Başkan yardımcısı, kardeşi ve yeğeniyle birlikte içki alemi yapmasının yorumlarını okurlarımıza kamuoyuna bırakıyoruz. Ankara’da bir lüks restoranda çekilen genel Başkan Ali Er, genel Başkan yardımcısı Ali Çetin ile çekilen samimi poz gerekli araştırma ve incelemenin ne kadar ciddi ve sağlıklı bir şekilde yapılıp görev verildiğini gösteriyor ki, hiçbir araştırma yapılmadan temsilciliğin verildiği apaçık ortadadır. Bu yaşanan olaylardan sonra Çorlu’da TÜKODER e olan güven tamamen kaybolurken, Türkiye genelinde nasıl ve ne şekilde bir önlem alınacağı merak ediliyor.

 

 

 

                     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.