Çorlu Belediyesi’nden Çanakkale gezileri

Çorlu Belediyesi’nden Çanakkale gezileri

Çorlu Belediyesi başlattığı kampanya ile Çanakkale şehitliğini ziyaret etmek isteyen, fakat maddi durumu uygun olamayan vatandaşlar için önemli bir hizmet başlattı.

Abdurrahim Yıldırım /Çorlu'dan bidiriyor...

Çorlu Belediyesinden yapılan açıklamada, Çanakkale şehitliğine yapılan gezilerde vatandaşlardan hiçbir ücret alınmayacağı, gitmek isteyenlerin sadece Belediye ye müracaat ederek kayıt yaptırmalarının yeterli olduğu bildirildi.Çorlu Belediyesinin konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. Çorlu Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Tarihimizin en önemli sayfalarından biri olan ve adını tarihe ‘Çanakkale Geçilmez’ diye yazdıran Türk Milleti, karşısında dünyanın en güçlü ordularının olduğu bu savaşla bir devri kapatmıştı.

Şanlı tarihini gelecek nesillere aktarmak ve zaferin hangi şartlar altında kazanıldığını anlatabilmek hedefiyle yola çıkan Çorlu Belediyesi, Çorlu’dan Çanakkale’ye adıyla ücretsiz Çanakkale gezileri düzenliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, “Şanlı tarihimizin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı ile Türk Milleti, işgal güçlerinin tüm olanaklarına karşı vatanı uğruna kanının son damlasına kadar mücadele etmiş ve bu savaş sonunda tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek haykırmıştır. Bu şanlı zafer ile bir devir batarken, bir güneş doğmuştur. Bu güneş Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun eşsiz dehası ve kabiliyetleri sonucunda kazanılan mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillerimize ve vatandaşlarımıza aktarabilmek ve anlatabilmek için Çorlu’dan Çanakkale’ye otobüs seferleri başlattık. Çanakkale gezilerimiz ücretsiz olup, tüm halkımızı şanlı tarihimizin altın sayfalarını yerinde görmeye ve anlamaya davet ediyoruz” dedi.

Kayıt işlemleri basın yayın müdürlüğü ve ulaştırma hizmetleri müdürlüğüne!

Çorlu Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü ve Basın Yayın ve Organizasyon Sorumluluğu bünyesinde yürütülen Çanakkale Gezileri için kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımız Basın Yayın ve Organizasyon Sorumluluğu birimine müracaat ederek kayıtlarını yaptırabilirler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.