Çocukların düşleri gerçek oluyor

Çocukların düşleri gerçek oluyor

İşte örnek bir Sivil Toplum Kuruluşu: Bir Dilek Tut Derneği’nin projeleri çocukların hayal gücünden başka sınır tanımıyor. Birkaç kişi bir araya gelerek bakın neler yapabiliyor…

Zorlu tedavi sürecinde çocukların yanında olan ve onlara güç ve moral vermek için hayallerini gerçekleştiren Bir Dilek Tut Derneği, hayati tehlike arz eden hastalıklarla mücadele eden Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara umut vermek, dayanma gücünü artırmak ve sevinç duygularını güçlendirmek için aralıksız çalışıyor. Çocuklara ve ailelerine unutamayacakları bir an yaşatmayı ve büyük hayallerini gerçekleştirmeyi hedefleyen Bir Dilek Tut Derneği, bu zorlu mücadelede çocukların yanında yer alabilecek, hayallerinin gerçekleşmesi aşamasında destek olacak ve bu amaçlar doğrultusunda öneride bulunacak gönüllü takım arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor… Dernek tarafından önce eğitimden geçen ve ardından da dilek gerçekleştirme sistemini öğrenen gönüllüler, yoğun ve ağır tedavi gören bu çocuklara moral ve destek vermenin yanı sıra, hayallerinin gerçekleşmesinde sihirli değnek olabiliyor…

Pilot olmak isteyen -- Göktuğ

Gönüllü olmak isteyenler www.birdilektut.org sitesine başvurarak, gönüllülerden beklentilerin ve derneğin faaliyetlerinin anlatıldığı kısa bir eğitimden geçerek, dilek gerçekleştirme aşamalarında istediği görevi üstlenebiliyor. İsteyen herkes bu eğitimin sonunda, çocukları ziyaret edip, onlara moral vererek ve dileklerini öğrenerek ya da dilek çocuğunun hayalinin gerçekleşmesinde etkili olacak ihtiyacın karşılanması organizasyonunun da aktif rol alarak, Bir Dilek Tut gönüllüsü olabiliyor.

“Bir Dilek Tut” Derneği hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden 3 ila 18 yas arası çocukların kalplerinde yaşattıkları dilekleri gerçekleştiriyor. Dileğinin gerçeğe dönüştüğünü görmek bir çocuk için unutulmaz bir deneyim oluyor. Özellikle hasta olan bir çocuk ve anne-babası için belleklerde hep yer edecek özel bir anı yaratmak, Derneğin en temel hedefi. Bir Dilek Tut’un amacı insanların umut, dayanma gücü ve sevinç duygularını güçlendirmek.


Prenses olmak isteyen-Funda

Kendi alanlarında başarılı çalışmalar yapan iş kadınları, sosyal sorumluluk anlayışı ile Bir Dilek Tut Derneğinin Yönetiminde yer alıyorlar. Dernek, Carole Hakko’nun başkanlığında, Leyla Alaton Günyeli, Pınar Beard, Levent Ballar, İlhan Var’dan oluşan bir Yönetim Kurulu ile çocuklara umut ve mutluluk saçan projeler geliştirmeye devam ediyor. Derneğin ana sponsorluğunu yapan Akbank’ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer de, böyle bir projede yer almaktan memnuniyet duyduklarını dile getiriyor.

Dilek çocuklarının durumu, hüzün vericidir. Bu çocuklar beyin kanseri, lösemi ve nadir görülen metabolizma rahatsızlıkları dahil pek çok hastalığın pençesinde kıvranıyorlar. Bir Dilek Tut, Tıbbı ya da para yardımı yapmıyor, onlara bir günlüğüne de olsa hastalıklarını unutma sansı veriyor.

Derneğin Çalışmaları çocukların hayal güçlerinden başka bir sinir tanımıyor.

– Türkiye’nin dört bir yerinde yasayan ve hayati tehlike taşıyan bir hastalığı olan çocukların “dileklerini” gerçekleştirmek,

– Çocuklara ve ailelerine unutamayacakları bir an ve umut, mutluluk ve neşe katmak,

– Özel durumu olan her çocuğun en çok istediği şeyi gerçekleştirmek,

– Dilekleri gerçeğe dönüştürmek,

– Sihirli ve mutlu anılar yaratmak,

– Çok hasta bir çocuğun yaşamında önemli bir fark yaratmak,

Derneğin kendine misyon olarak belirlediği noktaların başında geliyor.

Bir Dilek Tut, hayati zenginleştiren deneyimini, çocuklar, aileler, yönlendirilen kaynaklar, bağışçılar, sponsorlar ve toplumun tüm kesimleri üzerine yansıtmayı hedefliyor. Dernek Türkiye’de tıbben uygun nitelikteki her çocuğa ulaşmayı ve onlara bir parça umut, dayanma gücü ve sevinç vermeyi amaçlıyor.

Buz pateni yapmak isteyen –Aysel

Dilek Başvurusu Nasıl Gerçekleşir?

Bir Dilek Tut Derneği, 3 ile 18 yaş arasında hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların dileklerini yerine getirebilmek için çalışmalar yapar.

Başvuru, çocuğun durumu Bir Dilek Tut kriterlerine uyuyorsa işleme konuyor. Çocuğun ailesi, doktoru, danışmanı, hemşiresi ya da kendisi “dilek” başvurusunda bulunabilir. “Dilek” derneğe ulaştıktan sonra, çocuğun doktoru ile irtibat kuruluyor ve dilek başvuru kriterlerine uygunluk onayı alınıyor. Ve bu dileği, gerçekleştirmek için sihir böylece başlıyor !.

Gerçekleştirilen Hayallerden Örnekler;

Göktuğ ( 8 yaşında ) Pilot Olma Hayali gerçekleştirildi.

Funda ( 13 yaşında ) Prenses Olma Hayali gerçekleştirildi.

Onur ( 12 yaşında ) Polis olma hayali gerçekleştirildi.

Elif Başak ( 12 yaşında ) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile tanışması gerçekleştirildi.

İLETİŞİM İÇİN: NET İLETİŞİM-Mine Görmezoğlu 212 233 4483- 0533 306 91 68 mineg@net-iletisim.com



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.