Çirkin Tezgah

Çirkin Tezgah

Protestanlar dört ünlü ismi hedef gösterdi.

Dünya Evangelist Protestan Kiliseler Birliği, tüm kiliselerinin internet sayfalarında, Rahşan Ecevit, tarihçi-yazar İlber Ortaylı, araştırmacı-yazar Aytunç Altındal ile Ahmet Tan’ın resimlerinin bulunduğu bir metin yayınlayarak, Malatya’da işlenen cinayetin azmettiricisi olarak gösterdi.

Misyonerler Türk aydınları hedef aldı
Dünya Evangelist Protestan Kiliseler Birliği’ne bağlı tüm kiliseler, internet sitelerinde Malatya olaylarının sorumlusu ve azmettiricisi olarak hem askeri hem de Türk aydınlarını gösterdi

Malatya’da 18 Nisan 2007’de Zirve Kitabevi’nin basılarak 3 kişinin öldürülmesinden sonra adli makamlar suçlulara yönelik yargı sürecini işletirken, olaydan sonra değişik provokasyonlar da devreye girdi. Araştırmacı yazar Aytunç Altındal, İzmir Protestan Kilisesi’nin organizasyonu ile Türk aydınlarının hedef gösterildiğini açıkladı. Altındal, Dünya Evangelist Protestan Kiliseler Birliği’nin tüm kiliselerinin internet sayfalarında, DSP eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, tarihçi-yazar İlber Ortaylı ve siyasetçi Ahmet Tan ile kendisinin resimlerinin bulunduğu bir metin yayınlandığını ve Malatya olaylarının azmettiricisi olarak gösterildiklerini söyledi.

İftira atmaya başladılar
Altındal, Sabah gazetesi yazarı Erdal Şafak’ın 20 Nisan tarihinde, gazetedeki köşesinde, ‘Hiç kimse masum değil’ diyerek bir yazı kaleme aldığını, yazıda, kendisinin de aralarında bulunduğu isimlerin ’vahşetin azmettiricisi’olarak hedef gösterildiğini vurguladı. Kiliselerin internet sitelerinde dolaşan metindeki çok önemli bir noktaya da dikkat çeken Altındal, TSK’nın da hedefe alındığını şu cümlelerle ifade etti:

Planlı bir organizasyon
“Resimlerimizin de yeraldığı metnin üçüncü sayfasında Milli Güvenlik Kurulu kararından bahsediliyor. Deniyor ki; ” 2001 yılında Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Türkiye’deki Hıristiyan misyonlerleri, El Kaide militanları gibi tehlikeli gördü. 2005 yılından itibaren de bu dört kişi (Rahşan Ecevit, İlber Ortaylı, Ahmet Tan ve Aytunç Altındal) misyonerlere karşı kampanya başlattı. “ Bu çok büyük bir yalan. 2001 yılındaki Milli Güvenlik Kurulu’nun böyle bir açıklaması yok. Askeri de suçlamak için böyle bir yalana başvurdular. Bu dört kişinin 2005 yılından itibaren misyonerlere karşı kampanya başlatma iddiaları da gerçek değil. Özellikle, buradan yola çıkarak Malatya olayları ile hedef haline getirilmemiz, planlı bir organizasyon.” Konuyla ilgili olarak Türk basınında çıkan yorumlar da, Samizdat adlı misyoner sitesinin çalışmalarında örnek teşkil etti. Sabah’tan Erdal Şafak’ın yazısı da misyonerlere konuyla ilgili yol gösterici oldu.

Erdal Şafak tahrik etti
Erdal Şafak’ın, köşesinde yazdıklarıyla, Evangelist Protestan Kiliseleri’nin, aynı isimleri hedef göstermesi ise ilginç bir tesadüf(!) “Olacağı buydu” diyen Şafak’ın yazısından bazı bölümler şöyle:
“...Tıpkı Rahip Santoro ve Hırant Dink cinayetlerinde olduğu gibi, ” Malum “ adresler gösteriliyor: ” Karanlık güçler “, ” Türkiye’yi bölmek isteyen dış mihraklar “. Ve de onların kandırdığı maşalar..“ Türkiye’de faaliyet gösteren misyonerler nüfusun yüzde 10’unu 2020 yılına kadar Hıristiyanlaştırmayı ve 1 milyon İncil dağıtmayı hedefliyor... Türkiye’nin jeopolitik konumu faaliyetler için önem taşıyor“ ( MGK’ya sunulan TSK raporu ) “ Kiliseler apartman katlarına kadar yayıldı. Vatandaşlarımız kah ikna, kah çıkar sağlanarak Hıristiyan yapılıyor. AB’ye gireceğiz diye din elden gidiyor. Önlem alınmazsa ülkemiz parçalanacak. “ ( Rahşan Ecevit ) “Misyonerler insanımızı sadece dininden değil dilinden, kültüründen, devletinden, bayrağından soğutmayı amaçlıyor ve beşinci kol faaliyetinde bulunuyorlar. Yurtdışı uzantıları bu faaliyet ulusal güvenliğimizi de ilgilendiriyor.” ( Aytunç Altındal )...

Sitelerinde saldırdılar
Misyonerlerin, Uluslararası Protestan Kiliseler adına yayınladığı sitedeki mektupta Malatya’da öldürülenlerin resimleri yeralırken, Türkiye’de konuyu yakından takip eden Türk aydınları da hedef olarak resimleri ile birlikte gösterildi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.