‘çığlık’ maskeleriyle kuyumcu soygunu

‘çığlık’ maskeleriyle kuyumcu soygunu

BAĞCILAR'da ‘Çığlık’ filminde kullanılan maskeden takan 3 soyguncu, girdikleri kuyumcudan silah zoruyla 6 kilo altın ve bir miktar para alarak kaçtı.

Maskelerini sokakta bırakan soyguncular geldikleri çalıntı otomobili de değiştirdi. Polis soyguncuların yakalanması için karadan ve havadan arama başlattı. Polis helikopteri uzun süre havadan şüphelilerin izini aradı. Soygunun boyutunun yaklaşık 140 bin YTL olduğu belirtildi. Daha öncede aynı maskeden takılarak soygunlar yapılmıştı.

BAĞCILAR'da ‘Çığlık’ filminde kullanılan maskeden takan 3 soyguncu, girdikleri kuyumcudan silah zoruyla 6 kilo altın ve bir miktar para alarak kaçtı. Maskelerini sokakta bırakan soyguncular geldikleri çalıntı otomobili de değiştirdi. Polis soyguncuların yakalanması için karadan ve havadan arama başlattı. Polis helikopteri uzun süre havadan şüphelilerin izini aradı. Soygunun boyutunun yaklaşık 140 bin YTL olduğu belirtildi. Daha öncede aynı maskeden takılarak soygunlar yapılmıştı.

Güneşli Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki Cihan Kuyumcusu’na bugün sabah saatlerinde 34 UF 4657 plakalı çalıntı otomobille gelen ‘Çığlık’ filmi maskeli 3 kişi, silahlarını çekerek işyerinin önünü temizleyen Nedim Bozkurt’u içeri soktu. Kasada ve tezgahtaki yaklaşık 6 kilogram ağırlığında altın ile bir miktar parayı alan soyguncular, kısa sürede olay yerinden kaçtı. Bir süre sonra sonra Ay Sokak'a giren soyguncular burada araçlarını bırakıp yaya olarak uzaklaştı.

ARAÇ DEĞİŞTİRDİLER
Daha önce planladıkları ve hazırlıklı oldukları anlaşılan soyguncular, araçlarını bıraktıktan sonra iki sokak ötede bulunan Ahi Evren Lisesi’nin önüne geldi. Burada kullandıkları maskeleri atan soyguncular, başka bir araca binerek izlerini kaybettirdi. Olayın emniyet güçlerine bildirilmesi üzerine polis ekipleri Bağcılar ara sokaklarında karadan ve havadan arama yaptı. Bu arada polis ekipleri, otoyollar ve bağlantı yollarını da keserek soyguncuların yakalanması için çalışma yaptı.

YAKLAŞIK 140 BİN YTL’LİK SOYGUN
İşyerini temizlerken soyguncuları karşısında gören kuyumcu Nedim Bozkurt, “3 kişiydiler. İçeri girer girmez silah çektiler. İçlerinden biri silah çekip göğsüme dayadı. Kabarık plastikten maske vardı. Kasa tarafına geçince aniden bastırıldım. Kıpırdama ve sesini çıkarma dediler. Normal tabanca ile geldiler. 5- 6 kilo altın aldılar. Ayrıca kasadan nakit aldılar. 140 bin YTL civarında zararım var” diye konuştu.

hürriyet



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.