CHP'nin Şişli mahalle delege seçimlerindeki kurgular!

Şişli'de CHP mahalle delege seçimlerinde önceden iki liste çıkardı. Biri iktidar kanadı olurdu. Diğeri ise muahlefet kanadı olurdu.

Muhalefet kanadı derdi ki, ben senin yönetiminden daha iyi yöneteceğim diye çıkardı. 

Şimdilerde ise görülmemiş birşeyler oluyor. Aynı hedefe ve aynı kişiye inananlar birbirlerine muhalefet yapmaya başladılar. 

Bu durumdan da rahatsız olan, yada bu durumu düzeltmeye çalışan da yok ortalıkta. 

CHP’nin Şişli'de bir çok mahallesinde olduğu gibi, Eskişehir Mahallesi’nde bir delege seçimi oldu.

Birlikte yol yürüme kararı alan Levent Şavkın ve Murat Yiğit ne hikmetse son gün iki ayrı kırmızı liste çıkarttılar.

Ben bu hikmeti de iyi biliyorum.

Ben o seçimde oradaydım. Tüm kulis bilgi ve belgelerine de sahip oldum. Sağ olsun beni bilen ve tanıyan duyarlı okuyucularım sayesinde de tüm detaylara ulaşma imkânım oldu.

Burada Murat Yiğit’inde, Levent Şavkın’nda birinci dereceden suçlu olmamakla birlikte, ikisinin de hatasının olduğunu da ifade etmek isterim.

Murat’a da, Leven’e de, tepede abi olan, yada abi olmak isteyenlerin yapmadıklarını yada yapmak istemediklerinin faturasını bu iki parti neferine mal edemem. Edenlerle de her türlü konuşur ve tartışırım.   

Bitmiş bir seçim olduğunu ve benim bunu haber yapmamın yanlış olduğu düşüneceklerin ve de istemeyenlerin olacağını da şimdiden görebiliyor ve hatta duyabiliyorum.

Benim amacım belli, birileri bir oyun oynayacak diye, asıl parti neferlerinin kullanılmasına ve ortalığın karışmasına engel olmak. Bundan sonra da bu oyun kurduğunu zannedenlerin ayak oyunlarını bozmak. Ortalığın daha da karşımasına ve kargaşalara engel olmak. Birlik ve beraberlik olması için mücadele etmek. Huzur ve mutluluk olsun diye çaba sarf etmek.

Benim duygu ve düşüncelerim bu. Yıllardır yaptığım da bu.

Ya sizin derdiniz ve amacınız ne?

Ben bu filmin sonunu inanın görüyorum. Yıllarca bu ve bunun gibi ne ayak oyunları, alavere ve dalavere şahit olmuş ve onlarla savaşmış ve de galip gelmiş biri olarak görebiliyorum.

Finalde ben bu oyunu da bozarım.

Bazen bilinçli olarak tüm olanları yazmıyorum. Bunun nedeni de, tüm çarkı deşifre etmek adına, oynanan tüm oyunları tespit etmek ve diğer tüm oyuncuları ortaya çıkartmak içindir.

Benim seçim günü gördüğüm ve duyduklarım bundan sonra işlerin daha da karışacağı yönünde. Orada o seçim günü yaşanılanları etkisi öyle ya da böyle devam edeceği ve ettirileceği yönünde.

Zaten bu işe müdahale etmeyenler ve dahası bu işi organize edenler de bunun böyle olmasını istiyorlar.

Bakın; Gülbahar Mahallesi’nde bir araya gelemeyecekler bir araya getirildi. Düne kadar rakip olanlara, bugün ittifak yaptırıldı. Bu ittifaka rağmen yine çok önemli isimlerde dışlandı. Yani ittifakın olduğu yerde bile aynı amaç, hedef ve kişiye inananlar arasında dahi bir cephe açıldı.

Oyun bildiğiniz gibi değil. Oyun içinde oyun kuruyorlar.

Bir taraftan kargaşa çıkartıp diğer taraftan da çözüm bulmuş gibi yapıyorlar. 

Eskişehir Mahallesi’nde 15 delege vardı. Çıkan iki ayrı listede normal şartlarda 7 isimde mutabakat kalınmıştı. 

Eskişehir Mahallesi'nde,15 delege var. 7 ortak isim belirleniyor. Geriye 8 isim kalıyor. Biri çıksa dese ki, 4 biriniz 4 biriniz isim verin denilse bu kargaşa olmayacaktı. Ben bunu gördüm.

Ayrışma olmasına rağmen iki ayrı listede de 3 müşterek isim vardı.

Hasılı kelam, Eskişehir Mahallesi’nde iki ayrı listenin çıkması, adeta imkânsızı başarmak gibi bir durum oldu. Durumun vahametini siz düşünün.

Peki, Eskişehir Mahallesi’nde birlikte yol yürüyenler, birlikte liste hazırlayanlara ne oldu da ayrıştılar. Daha doğrusu ayrıştırıldılar.

Bu ayrışmayı yapanların bir hesabı var da ondan. O hesabı ben biliyorum.

Siz de, tüm mahalle seçimleri bittikten, sıra ilçe başkanlığına ve il delegeliğine isim belirleme süreci geldiğinde öğreneceksiniz.

Bir de PM’ye isim belirleme süreci başladığında ve oy verme zamanı geldiğinde ise dananın kuyruğu tamamen kopacak.

Birde bu oyun planlı ve bilinçli bir şekilde organize ediliyor.

Kaptanpaşa Mahallesi delege seçimlerine bir bakın. Orada iki liste yarıştı. Hesapta iki liste de aynı amaç ve hedefe hitap ediyorlar. Ama ayrıştılar. Bir türlü de birleştirici çıkmadı.

Peki neden ayrıştılar. Ve bir türlü de birleştirici çıkmadı.

Sakın bana sosyal demokrasi nutukları falan da atmayın.

Amaç ayrıştırmak. Amaç Şişli sahipsiz, siz sahipsizsiniz algısı yaratmak. Amaç kendilerine uymayacak isimleri yok etmek.

Ya da ben olsaydım senin sorunlarına çözüm bulurdum demek. Bak benim müdahale ettiğim yerlerde hiçbir sorun yaşanmadı demek.

Benim etrafımda toplanın demek.  

Yaşanılan tüm olayları yazmayacağım. Ama benim sizin kim olduğunuzu bildiğimi, yaptıklarınızdan da haberdar olduğumu da bilin.

Kurduğunuz oyunun içinde kaybolacağınızı da bilin.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.