CHP Şişli İlçe Kongresi’nden önemli notlar!

CHP Şişli İlçe Kongresi bitti.

Birileri elde edeceklerini artık elde ettiklerini düşünüyor.

Ben ise tam tersini düşünüyorum. Ne hayat ne de siyaset, elde edilen sayılara ve anlık hedeflenen sonuçlara ulaşmakla bitmiyor.

Bunun öyle olmadığını da fazla geçmeden anlayacaklar.  

Ben bu yarışın ve mücadelenin daha yeni başladığını görüyor ve biliyorum. Şu an bunun tamamını anlatmayacağım. Ama bazı ip uçlarını vereceğim.

ŞİŞLİ CHP’DE MÜCADELE YENİ BAŞLIYOR

CHP’de bundan sonraki mücadele çok daha farklı olacak.

Benim bu günkü yazımı da mutlaka dikkatle okuyun. Yarınlarda lazım olacak.

Geçmişte olduğu gibi yarınlarda benim yazdıklarımın tek tek çıktığını göreceksiniz. Tabi ki görmek isterseniz. Göremeyenlere ya da görmek istemeyenlere de, bu Şişli siyaseti unutamayacağı dersler verir.

Birilerine göre bugün seçim bitti. Seçim sonuçlarından birileri üzgün birileri ise çok mutlu oldu.

BUGÜN MUTLU OLANLAR YARIN MUTSUZ OLACAK

Ama net söylüyorum. Bundan sonra mutlu olanlar da mutsuz olacak.

Ben doğruları söylemeye dün olduğu gibi bugün de devam edeceğim. 9 köyden kovulacağımı bilsem de yine de devam edeceğim.

Buna mecbur olduğumu bu günkü kongrede yaşadıklarım bana gösterdi.

Ben bu kongrede tüm farklı, hatta zıt görüşlerle ayrı ayrı ve derinlemesine sohbetler ettim. Bu sohbetlerden yazılması istenmeyenleri yazamam ve de yazmayacağım.

Ama birtakım olaylar yaşandıktan sonra haber değeri taşımış olacağından mecburen yazmak durumunda kalacağım.

Bu arada da, kendini akıllı ve güçlü zannedenlerin, ne kadar akıllı ve güçlü olduklarını zaman içerisinde hep birlikte göreceğiz.

Bir diğer taraftan da benim yaşadıklarım ve asla duyarsız olamayacağım birtakım olaylar var.

BİZİM BİLDİĞİMİZ VE İNANDIĞIMIZ MEHMET TEKİN OL

Bugün bir CHP’li ablam kongrede benim önüme geçti. Ve ağlayarak bana sımsıkı sarıldı.

Bu abla tahmini en az 60 yaşında. Ne dedikleri ve ne istediklerin bir kısmı bende kalsın. Ama bu abla mutlu olanlarında mutsuz olanlarında işine gelecek isteklerde bulundu. Ben bu samimi sarılmaya ve göz yaşlarına duyarsız kalmam ve kalamam.

Bu abla bana, oğlum ben seni 20 yıldır takip ediyorum. Düne kadar gazetenden takip ediyordum. Şimdilerde ise hemen hemen her gün senin siteni takip eder oldum.

Sana bu yaşımdayken yalvarıyorum. Bizim bu gidişatımız iyiye gitmiyor. Ne olur artık benim bildiğim ve inandığım gazeteci Mehmet Tekin ol dedi.

Ablama dedim ki, abla bir gazeteciyim. Ne yapabilirim dedim.

MUAMMER KESKİN’İN İYİLİĞİNİ İSTİYORSAN GEREKENİ YAP

Abla dedi ki; ‘Oğlum ben senin Muammer Keskin’i desteklediğini, sevdiğini ve dostluğunu biliyorum. Buna rağmen ben senden dünkü Mehmet Tekin ne isen bugünde onu ol diyorum. Bu hem Muammer Keskin hem de tüm Şişli için gerekli’ dedi.

Daha öyle şeyler söyledi ki, ablam beni derinden etkiledi.

Benim önceki Mehmet Tekin olamayacağım kesin. Ama yaşananlar karşısında duyarsız kalamayacağım da kesin.  

ŞİŞLİ’DE YAŞANMAMIŞ ŞEYLER YAŞANMAYA BAŞLADI

Bu kongre sonucunda çok mutlu arkadaşlar şimdilerde kutlama yaptığı haberleri geldi. Mutsuz olanlarında daha şimdiden kolları sıvamak için, onların da hesap ve planlar yapmak için bir araya geldiği bilgisi de geldi.

Ben 25 yıldır Şişli siyasetini takip ederim. İlk defa bir seçim akşamı kaybedenlerin daha seçim akşamı hesap ve plan yaptıklarına şahit olmadım.

MUAMMER KESKİN CEPHESİNDE KUTUPLAŞMA BAŞLADI

Farklı farklı yerlerde kutlama ve kulis yapsalar dahi bu arkadaşlar aynı liste ve hedef için düne kadar birlikte mücadele eden ve Muammer Keskin’ci olan arkadaşların olması dikkat çekici.

Şişli’de ilk defa aynı ekibin birbirine karşı muhalefet ettiğine de şahitlik ettim.

Mutlu olanlar mutsuzlar için onların istedikleri olmadı diyorlar. Mutsuz olanlar da, daha düne kadar aynı dava ve düşüncede birlikte mücadele ettikleri arkadaşlarının yoldan çıktıklarını söylüyorlar. Daha düne kadar bizimle birlikte karşı çıktıkları ne varsa bugün tam tersini yapıyorlar diyor.

ŞİŞLİ GAZETESİ AYLAR ÖNCESİ YAŞANACAKLARI YAZMIŞTI

Ben Şişli Gazetesi’nde daha mahalle delege seçimler başlamadan önce Oya Akman’ın ilçe başkanı olacağını yazmıştım.

Daha sonrasında da Oya Akman’ın karşısına bir aday çıkmayacak, çıkamayacak ta demiştim.

O yazımdan sonra beni eleştiren birçok okurum ve dostum oldu. Ama sonuç ne oldu. Benim dediğim oldu.

Neden biliyor musunuz, benim hayatım Şişli Siyaseti’ni takip etmekle geçti.

Bir diğeri de, beni yakından takip eden samimi okurlarım bilir ki, Mehmet Tekin asla yanlış yapmaz, yapanında yanında olmaz.

Bakın size kongreden birtakım bilgiler aktarayım kararını siz verin.

İLÇENİN KİRASININ ÖDENMESİNDE ZORLANIRKEN

KONGRE İÇİN HARCANAN PARA İRONİ OLUŞTURDU

Muammer Keskin, aday adaylık açıklaması yaparken, CHP Şişli İlçe teşkilatının olduğu binanın Şişli’ye yakışmadığını ve kendisinin başkan olduktan sonra bu duruma el atacağının sözünü vermişti.

Geçen sürede ne oldu. Şişli İlçe Teşkilatının kira ve maaş ödemeleri için ne mücadele verildiğini ben biliyorum. Detay vermeyeceğim.

Bunun böyle olmadığını ve bunun dedikodu olduğunu söylendiği zaman ancak o zaman belgeleri ortaya koyacağım. Şimdilik bu kadar yeter.  

İLÇE KONGRESİ İÇİN ÖDENEN PARA 79.830 TL

CHP Şişli İlçe Başkanlığı’nın yaşadığı o kadar maddi sıkıntı varken, salonda da o kadar boş yer var iken, neden Şişli Belediyesi’ne ait onca yer olmasına rağmen 79.830 TL para ödendi.

Şişli’ye yakışır mı evet yakışır. Ama kongrenin yapıldığı yerin yakında, daha önceki kongrelerin yapıldığı Şişli Belediyesi’nin Cemil Candaş Kültür Merkezi varken bu kadar paranın verilmesi eleştiri konusu oldu.

Ödenen bu kadar paraya rağmen, 6 saat süren kongrede delegelere bir ikram dahi yapılmaması bir başka eleştiri konusu oldu.  

KONGRE HEYACANI YERİNE ADETA SİYASİ BİR RANT HESABI VARDI

CHP Şişli İlçe Kongresi’nin kaliteli bir ortamda ve Şişli’ye yakışır bir kongre yapılmak istenmesi bir iyi niyet. Bunu kesinlikle anlıyorum. Tebrikte ediyorum.

Ama benim gözümden de kaçmayan bir şey var. Burada birileri iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalışırken, elinde imkân ve gücü bulunduranların siyasi rant peşinde olduğunun adeta bir ispatı oluyor.

Bu kongrenin iyi bir mekân ve ortamda olması için düşünenlerin, gücü elinde bulunduranlar tarafından yalnız bırakıldığını düşünüyorum. İtiraz edenlere de bunu ispat edebilecek durumda olduğumu bilmeni isterim.

CHP Kongresi’nde ilk defa partinin resmi şarkıları ve marşlar çalınmadı. Seçim kazanılmış ve bir bayram havası olmadı.

KONGREYE 96 DELEGE GELMEDİ 51 DELEGEDE BOŞ OY ATTI

Şişli’de CHP’nin 401 delegesi ve 8.570 de üyesi var.  Kongrede 401 delegenin 96 delegesi kongreye dahi gelmedi. Kongreye gelen 305 delegenin 51’si de boş oy atarak protesto etti.

Hayatı boyunca çarşaf listeyi savunan bir meclis üyesi bugün ise blok liste olsun diye mücadele etti. Yine Eyüp Birgün’e yakın bir meclis üyesi blok liste olsun diye 54 imza topladı.

CHP Parti tüzüğü gereği, ilçe kongrelerinde çarşaf liste yöntemi ile yapılması esastır. Ama delege sayısının %10’unun imzasının toplanması ve divana sunulması durumunda da divan başkanı oylama yapmak zorunda.  

KIRMIZI LİSTE’DEN SEÇİLEN DELEGELER KONGREYE GELMEDİ

CHP’nin toplam 400 delegenin, 373 delesini Kırmızı Liste, 22 delegesini Beyaz Liste, 5 delegesini ise Yeşil Liste kazanmıştı.

Yeşil Liste tüm ekibi ile kongredeydi. Bu da gösteriyor ki, Kırmızı Liste’nin kendi yaptığı delegelerinin kongreye dahi gelmediği.

MUAMMER KESKİN’İN KAFA EKİBİ ÇİZİLDİ

Muammer Keskin’in Şişli Belediyesi’nde en etkin ve yetkili yerlere aldığı ve önem verdiği A takımı delegeler tarafından listede isimleri çizildi.

Keskin’in, Şişli Belediyesi’ni yönetirken tüm kurgusunu yaptığı, Başdanışmanı Gönen Orhan ve belediyenin iştiraki KentYol’a başkan yaptığı Eyüp Birgün, Muammer Keskin ve yakın ekibinin desteği ile delege olanlar tarafından listede isimleri çizildi.

Oy kullanan 254 delegenin 46 delegesi Eyüp Birgün’ün ismini çizdi. Ve Eyüp Birgün 208 oy alabildi. Muammer Keskin’İn sağ kolu olan Gönen Orhan’ın adını da 21 delege çizdi. Ve Gönen Orhan da 233 alabildi.

Yani Muammer Keskin’in kendi delegelerinin bir kısmının, Keskin’in belediyi birlikte yönettiği yöneticileri istemediği ortaya çıkmış oldu.

TEŞVİKİYE MAHALLESİ’NDEN 4 İL DELEGESİ YAZILDI

CHP’nin Şişli’de 17 il delegesi bulunuyor. Bu 17 delegenin 4 delegesi Teşvikiye Mahallesi’nden yazıldı. Bunun nedeni de, Gönen Orhan’ın ve Eyüp Birgün’ün gelen eleştirilere rağmen listede yer alması oldu.

KENTYOL’U SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR

Muammer Keskin’in Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan ve belediyenin tüm çalışan işçilerinin olduğu KentYol’da 3 isme imza yetkisi vermişti.

Bu 3 imza yetkilisinden biri Eyüp Birgün, diğer ikincisi Nazır Güneş, üçüncüsü de Kemal Taştan’dı. Kemal Taştan da CHP’nin Kağıthane meclis üyesi.

Muammer Keskin’in bu kadar önemli görev verdiği Nazır Güneş kongreyi oy kullanmadan sinirli bir şekilde terk etti.

Kongreden yansıyan diğer detayları devam edecek…  

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.