Chelsea Futbol Kulübü

Chelsea Futbol Kulübü

Chelsea Futbol Kulübü

Chelsea Futbol Kulübü

Fulham, Batı Londra merkezli bir İngiliz profesyonel futbol kulübüdür. 1905 yılında kurulan kulüp, İngiliz futbolunun en üst seviyesi olan Premier Lig'de oynuyor. Kulüp, altı lig şampiyonluğu ve altı Avrupa kupası dahil otuzdan fazla kupa kazandı. Stamford Bridge, kulübün iç saha maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Chelsea, 1955'te lig şampiyonu olarak ilk büyük başarısını elde etti. Kulüp, FA Cup'ı ilk kez 1970'de kazandı. 1971'de Kupa Galipleri Kupası'nı kazandı ve ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı. 1970'lerin sonunda ve 1980'lerde bir düşüş döneminden sonra 1990'larda yükseldi. Son yirmi yıl kulüp tarihinin en başarılı yılları oldu. Bu süre zarfında beş kez lig şampiyonluğunu kazanan kulüp, iki kez UEFA Şampiyonlar Ligi ve iki kez UEFA Avrupa Ligi'ni kazandı. UEFA'nın üç büyük turnuvasını kazanan beş kulüpten biri olan Chelsea, bu başarıya ulaşan ilk İngiliz kulübü, Şampiyonlar Ligi'ni kazanan tek Londra kulübü ve dünyadaki tek kulüp oldu. ajansturk.net

 Kulüp arması modernize etmek ve yeniden markalaşmak amacıyla birkaç kez değiştirildi. Günümüzde asa taşıyan bir aslanın yer aldığı arması, 1950'lerin armasının değiştirilmiş bir versiyonudur. Kulüp, İngiliz futbolunda en yüksek beşinci seyirci ortalamasına sahiptir. Kulüp, kuruluşundan itibaren iç saha karşılaşmalarını Fulham'da bulunan 42.449 seyirci kapasiteli Stamford Bridge'de oynar. Fulham'ın Stamford Bridge evinde oynuyor. 10 Mayıs 2022 itibariyle takımın sahibi Amerikalı iş adamı Todd Boehly'dir.

  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.