Cesur yürekten Türkiye gerçekleri

Cesur yürekten Türkiye gerçekleri

Karaca: Eğitimli nataşalar açlıktan geliyor, bence onlar melaike

TÜRKİYE Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, insanların gelecekte aç kalacağını, hayatlarını sürdürebilmeleri için birbirlerini yiyeceklerini öne sürdü.

Karaca, “Nataşalar, yüksek eğitim almış öğretmen, mühendis, doktorlar, ama açlar. O yüzden buralara gelip gidiyorlar. Kadın aç kalabilir, ama çocuğunun aç kalmasına dayanamaz. Toplumun onlara verdiği nataşa ismine katılmıyorum. Onlar bana göre melaike. Çünkü bu insanlar çocuklarının açlığına razı olmuyor” dedi.

TEMA Adana İl Temsilciliğini ziyaret eden Hayrettin Karaca, İl Temsilcisi Halil Akyürek ve yaklaşık 30 TEMA gönüllüsüyle bir toplantı yaptı. Küresel ısınmanın 37 yıldır söylendiğini, ancak son günlerde gündemi aşırı bir şekilde meşgul ettiğini belirten Karaca, dünyayı asıl bekleyen tehlikenin gıda güvencesi olduğunu söyledi.

‘İNSANLAR AÇ KALIP, BİRBİRLERİNİ YİYECEK’

1 milyar 400 milyon ton üst toprağın yok olduğunu, gelecekte ağaç dikilecek toprağın kalmayacağını anlatan Karaca, şunları söyledi:
“Ağaç dikiyoruz ama toprağı korumuyoruz. Toprağın durduğu yerde canını almaya devam ediyoruz. Aşırı gübreleme, bilinçsiz ilaçlama toprağı yok ediyor. Gıda da topraktan elde edildiği için önemli bir hal aldı. Bugün gıda güvencesi çok önemli oldu. ‘Bu sefer daha korkunç bir dünya geliyor’ diyorlar. Birleşmiş Milletler’in 2005 verilerine göre 2.2 milyar insan aç. Bu rakamın hızlı bir şekilde artıp 6 milyara kadar ulaşması bekleniyor. Bizler aklımıza başımıza alıp gerekli tedbiri almalıyız. 6 milyar insanın aç olduğu bir dünyayı aklınıza getirin; her 4 kişiden 3’ü aç olursa insanlar birbirini yiyecekler. Artık gazeteler kimin ülkesinde ne kadar insan yemiş onu yazacak böyle giderse. Bu yüzden gıda güvenliğini önemsemeliyiz.”

Karaca, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya ekonomisinin temeli tarım. Milli ekonomiminin temeli ise ziraattır’ sözünü hatırlatarak, bu ülkenin değerli varlığının toprak olduğunu anlatmak için kamuoyu oluşturduğunu kaydetti. Aç insanların karnını doyurmak için her şeyi yapabileceğini belirten Karaca, “Bu insanlar çocuklarının, anne babalarının açlığına razı olamıyorlar. Açlık hiçbir şeye benzemez. 6 milyar aç olunca dünyanın ne olacağını bir düşünün bakalım. İşte toprak bu kadar önemli bir şey” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.