CENDERE VADİSİ’NE İMAR

CENDERE VADİSİ’NE İMAR

Şişli Belediyesi Haziran Ayı toplantısı yapıldı. Ayazağa Cendere Vadisinin, imara açılması ve yapılandırılması; Belediye Meclis üyelerince kimsenin neye oy verdiğini anlamadan oylamaya sunuldu. Oylamada oy çokluğu ile Ayazağa Cendere Vadisi’nin imar

Bizde bilgilendirilmek istiyoruz
CHP’li Meclis Üyesi Nurettin TAN: “Biz olumlu oy vermek istiyoruz. Belediyenin bu konu ile ilgili, çalışan personelleri işlerini, yaptıklarına inanıyoruz. Fakat bizlerinde teknoloji alanlarını, turizm bölgelerinin, nerelere yerleştirileceğini dair harita bilgisinin verilmesi, gerektiğini düşünüyoruz. Dere yatağının 25 metre çekilmesinin yeterli olup olmadığının bizlerinde görüp incelemesi lazım ki, olumlu oy verelim. Getirin burada inceleyelim bizde değerlendirmek ve oyumuzu bu değerlendirmelerden sonra kullanmak istiyoruz.


Bir günlük iş değil
Mustafa Sarıgül: ”Bu proje çok önemli. Meclisimiz daha önce, önemli kararlar aldı ama bu Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Ayrıca ada bazında yapılan bir çalışma değil, tüm bölge için yapılacak bir çalışma olduğu için ayrı bir önem kazanıyor. Bu noktada Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Bey’e çok teşekkür ediyorum, yedi yıldır bu proje için sürekli görüşme içerisindeydik. Bu proje bir günlük bir iş değil.  Dört senedir üniversiteler ve yurt dışından gruplar çalışma yapmakta. Brifing verildiği zaman daha net bir şekilde göreceksiniz ne kadar planlı ve önemli bir proje olduğunu.”
Endişe ve çekincelerimiz vardı
CHP Meclis Üyesi Nurettin TAN, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’ün konuşmasının ardından söz alarak, muhalefet şerrini geri aldıklarını belirtti. Tan:”  Bu projeyi inceleme olanağını bu meclis bugün bize tanımadı. Fakat Ayazağa’yı plansız bırakmak istemiyoruz. Bu proje Cenedere için, uygun mu yoksa değil mi bilmiyoruz. Saat üç de görüşüp beşte, bir araya gelip karar vermek zorunda kaldık. En basit iş bile olsa araştırıp, incelemek gerekir. Planları ve yapılaşma haklarını bilmiyoruz, bu endişelerimizi ve çekincelerimizi de göz önünde bulundurarak muhalefet şerrimizi geri çekmeye karar verdik.
İstanbul Valiliğine teşekkür ederim
Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül meclis toplantısının sonunda, mayıs ayının genel bir değerlendirmesini yaptı. Sarıgül : ”Mayıs ayı son derece önemli bir ay bu ay içinde 2 önemli olay oldu.  Bir mayıs işçi bayramı ve on dokuz mayıs gençlik ve spor bayramını hep birlikte kutladık. Bir mayıs her ne kadar taksim meydanında yapılsa da, yürüyüşün büyük bölümü şişli sınırları içinde yer almaktadır. Saatlerce yürüyüşe katılan vatandaşlarımızım, gıda ve sağlık hizmetlerini aksatmadan karşılamaya çalıştık. Bu açıdan Mayıs Ayını sorunsuz, olarak atlattığımızı söyleyebiliriz. Taksim için verilen izin içinde İstanbul valiliğine teşekkür ederim.  Belediye çalışanlarımızın yüzde sekseni Taksim meydanındaydı, fakat meydanını görünce çok üzüldüm, yürüyüşe katılan bu kadar arkadaşımızın arasında, bir tane bile Şişli bayrağı taşıyan yoktu. Şişli Belediyesinden sekiz bin kişi yürüyüşe katıldı, ama alanda olmak ayrı, orda olduğunu belli etmek ayrı bir konu. Bu duruma gerçekten çok üzüldüm.
Oylarını açıklamayanlar başarılı olamaz
Oylarının rengini belli etmeyen, siyasetçilerin başarılı olması beklenemez. Biz hiçbir şeyi partilerden beklemeyiz, biz görevimizi halktan alırız. Bizim kimseye ihtiyacımız yok. Milletvekili adayı olmanız önemli değil kazanmanız önemli. Benim düşüncelerini savunduğum hareket elli dört yıldır, tek başına iktidar olamıyor.
Yüzde 32 alsa ne olur?
Şimdi CHP yüzde otuz iki alsa ne olur, iktidar olmadıktan sonra. Bana göre başarı iktidardır, ben ve arkadaşlarım başarısız olduğumuz hiçbir işe imza atmayız. Benim en sevmediğim arkadaşım, iktidara gelecekse bile, benim düşüncelerimi savunduğu için oyumu ona veririm. Küçük düşünmenin anlamı yok. AKP bugün belediyelerde yirmi yıldır iktidar çok büyük başarı. On yıldır genel iktidardalar, bir değişim oldu o değişime rağmen söke, söke fırtına estirerek alamıyorsak, bu başarısızlıktır. Başka açıklaması yoktur.
Delikanlı adamız
Bana takla atıyorsun diyenler keşke burada olsaydı, bu konuşma çok farklı olacaktı. Bütün belgeler yanımda hazırladım ve öyle geldim. Konuşma saati ve günü gelince konuşacağız, bize arkadan konuşmak yakışmaz, delikanlı adamız biz.

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.