Cenaze töreninde şoke eden olay

Cenaze töreninde şoke eden olay

Yoğun bakımda tedavi gören ve öldüğü açıklanan kişinin cenazesi ailesi tarafından hazin bir cenaze töreni ile toprağa verildi. Ancak hastaneden aileyi şakına çeviren bir haber geldi.

Aydın Atatürk Devlet Hastanesinde yoğun bakım bölümünde tedavi gören ve öldüğünün bildirilmesi üzerine ailesi tarafından cenazesi toprağa verilen kişinin yaşadığı, cenazenin başka birine ait olduğu anlaşıldı.

Yakınlarının hayatta olduğunu öğrenen aile sevinç yaşarken, diğer aile savcılık izniyle mezarı açtırarak cenazeyi kendi köylerine götürdü.

Alınan bilgiye göre, Cengiz Şenyer ve akrabalarını arayan hastane görevlisi, bir süredir yoğun bakım bölümünde tedavi gören Hatice Şenyer'in öldüğünü bildirdi.

Bunun üzerine hastaneye giden aile, yakınlarına ait olduğunu sandıkları cenazeyi teslim aldıktan sonra Akçeşme köy mezarlığında toprağa verdiler. Yaklaşık 3-4 saat sonra ''öldü'' diye getirilip toprağa verilen Hatice Şenyer'in Aydın Atatürk Devlet Hastanesi yoğun bakım bölümünde yattığını ve sağ olduğu ortaya çıktı.

Akçeşme köyünde cenazesi toprağa verilen kişinin, 15 gündür beyin kanamasından dolayı yoğun bakımda tedavi gören Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Yavuzköy nüfusuna kayıtlı Nuray Yakan (52) olduğu tespit edildi.

Başka bir aileye verilen cenazelerinin, Akçeşme köyünde defnedildiğini öğrenen Nuray Yakan'ın eşi ve oğlu köye gittiler. Cenazelerini almak isteyen, ancak savcılık izni olmadan mezarın açılamayacağını öğrenen acılı aile, gerekli izni aldıktan sonra tekrar köye giderek mezarı açtırdılar. Cenazelerini alarak Yavuzköy'de toprağa vermek üzere hastaneden getirilen nakil ambulansa koyduran Nuray Yakan'ın eşi Vedat Yakan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanede büyük bir skandal yaşandığını söyledi.

İsim ve soy isimleri farklı olan, ayrı köylerde yaşayan iki hastanın karıştırılmasının affedilecek bir olay olmadığını belirten Yakan, ''Yanlış yapanlar cezasını bulacak. Gereken yerlere adli mercilere suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonra karar verecek olan adli mercilerdir. Her şeyden önce böyle talihsiz eşi bulunmayan bir olay başımıza geldiği için çok üzgünüz'' dedi.

ŞENYER AİLESİ HEM ÜZGÜN HEM ŞAŞKIN

Hatice Şenyer'in eşi Cengiz Şenyer, olaydan çok büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: ''Eşimin durumunu sorduğunda ''maalesef öldü''cevabını alınca yıkıldım. Cenazeyi aldık köye getirdik. Bizde bir adet var. Yıkanarak kefenlendiği için ölünün yüzünü açmıyoruz. Benim eşim diye köylülerle birlikte toprağa verdik. Böyle bir olay ortaya çıkınca hepimiz şoke olduk. Benim zaten durumum iyi değil, köylüler bize katkıda bulunuyor. Bu kez cenaze masrafları çıktı ve ödemiş olduk. Diğer tarafa da üzülüyorum. Çünkü onlarda yıprandılar. Her iki tarafa da acı veren bir olay yaşandı.''

Hatice Şenyer'in annesi Fatma Bozkurt, ablası Nuray, kızı Elvan sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını belirttiler. Bu arada Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi İlkan Çalaşyer, olayın son derece talihsiz olduğunu belirtti. Çalaşyer, olayda ihmali bulunan doktor, nöbetçi hemşire ve memuru hakkında idari soruşturma başlatıklarını kaydetti.



AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.