Çekmeköy'de iki kahvehaneye kumar operasyonu

Çekmeköy'de iki kahvehaneye kumar operasyonu

Koronavirüs salgını nedeniyle kahvehanelerin açık olması yasak olmasına rağmen, bir de kumar oynattıkları haberi üzerine kahvehaneye operasyon düzenlendi.  

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri kapsamında ‘Umuma Açık istirahat ve Eğlence Yerlerinin' geçici bir süreliğine durdurulmasına karar vermişti.

ZABITA KAHVEHANEYİ MÜHÜRLEDİ

Çekmeköy Cumhuriyet Mahallesinde bulunan bir kahvehanenin açık olduğu ve içeride kumar oynandığı ihbarını alan emniyet ekipleri harekete geçti.

Kahvehaneye çarşamba günü saat 00.30 sıralarında operasyon düzenleyen polis, 9 kişiyi kumar oynarken yakalarken masaların üzerinde 7 bin 750 lira olduğu belirlendi. İşyeri sahibi Harun A.(39) ile 9 kişiye hıfzıssıhha kanunu kapsamında toplam 39 bin 375 lira para cezası kesildi.

Kahvehane sahibi Harun A. kumar oynanması için yer ve imkân sağlamak suçundan gözaltına alınırken, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli makamlarca serbest bırakıldı.

AYNI GECE İKİNCİ KUMARHANE DE MÜHÜRLENDİ

Aynı gece Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesindeki başka bir kahvehanenin açık olduğunu ve kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan emniyet ekipleri, saat 02.00 sıralarında iş yerine operasyon düzenledi.

Burada bulunan 15 dizüstü bilgisayardan kumar oynandığını ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığını belirleyen polis, işyeri sahibi İbrahim K.(39) ile içeride bulunan 4 kişiye hıfzıssıhha kanunu kapsamında toplam 15 bin 900 lira para cezası uyguladı.

Ruhsatsız olduğu belirlenen iki iş yeri zabıta ekiplerince mühürlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.