Carrefour Merter'e rekor bedel

Carrefour Merter'e rekor bedel

Satış süreci 1 yıldır devam eden Carrefour Merter, rekor bedele Alman HFS'nin oluyor. İşte satış rakamı...

İnşaatı devam eden Carrefour Merter, 390 milyon dolara Alman HFS fonunun oluyor. Yaklaşık 1 yıldır satış masasında olan Carrefour Merter, projelendirdiğinde kendi alanında Avrupa'nın en büyük alışveriş merkeziydi. İnşaatına 2004'te başlanan projenin 2008 yılında tamamlanması planlanıyor.

Alman HFS Immobilienfonds ile G.F.S. Geschaeftsorgung'un ortaklığı olan HFS, İstanbul 1 Gayrimenkul Yatırım adıyla İstanbul'da şirket kurdu. Fon, şimdi satın alma için kredi arayışında. Fonun kredi için ticari gayrimenkul kredilerinde uzman olan iki Alman bankası ile görüşmeleri sürdürdüğü belirtiliyor.

Son alımlar yaradı

Yaklaşık 1 yıldır satış masasında olan projeye ilk teklifler geçen yıl alınmıştı. Gayrimenkule HFS, Aerium, Ece, Pradera, Fiba ve Orjin'in de aralarında bulunduğu 9 şirket teklif vermişti. Proje ilk satışa çıktığında 400 milyon doların üzerinde bir fiyattan satılması bekleniyordu. Fakat projenin arsasındaki imar sorunları nedeniyle istenilen fiyattan satılamayacağı tahmin ediliyordu. O dönem için biçilen en yüksek değer 200 milyon dolardı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ve Levent İETT arazisinde oluşan fiyatlar arsayla ilgilenen şirketlerin fiyatı yükseltmesini sağladı.

Proje tamamlandığında Bakırköy, Bahçelievler, Güngören ve Zeytinburnu'na hitap edecek.

Komisyonu 8 milyon $

Uluslararası lüks emlak uzmanı Cushman&Wakefield tarafından gerçekleştirilen satış işleminde aracılık yapan şirket 8 milyon doların üzerinde komisyon kazanacak.

Tebernüş Kireçci/Vatan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.