Canlı bomba yakalandı

Canlı bomba yakalandı

Mardin'de bugün polisin yaptığı operasyonda canlı bomba olan PKK’lı bir terörist yakalandı. Adana'da ise biri kadın 2 kişi, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcıyla ele geçirildi.

Adnan AVUKA'nın haberi

Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, üzerinde bomba taşıyan ve eylem hazırlığında bir teröristin kente geleceği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Nusaybin ve Kızıltepe İlçesi istikametinden gelen araçları aramaya alan polis, bir minibüs içinde üzerinde bomba olduğunu belirlediği bir erkeği gözaltına aldı. Polis, PKK’lı teröristin Mardin merkez ya da Diyarbakır’da canlı bomba olarak eylem hazırlığı içinde bulunduğu belirleyip, gözaltına aldığı teröristle ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polis yetkilileri, teröristin üzerinden ne kadar bomba bulunduğunu açıklamazken, olayla ilgili açıklamaların daha sonra yapılacağını belirtti.

ADANA'DA 5 KİLO PLASTİK PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Adana'da biri kadın 2 kişi, yaklaşık 5 kilogram plastik patlayıcıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ihbar ve istihbarat çalışmaları sonucunda elde edilen bilgiler doğrultusunda, 01 T 2337 plakalı taksi, Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde takibe alındı. Taksi, Mustafa Kemal Bulvarı'nda Dadaloğlu Kavşağı'na geldiğinde, takibe alındığını fark eden araçtaki biri kadın iki kişi, inerek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ekipler, iki kişiyi etkisiz hale getirdiler. İki kişi ile gözaltına alınan şoför, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. TEM, Asayiş ve Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri tarafından, kaçan kişilerin yanlarında götürmeye çalıştıkları çanta ile taksinin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı ve bulvar araç trafiğine kapatıldı. Çantada yapılan ilk incelemede, yaklaşık 5 kilogram ağırlığında, ağır hasar verebilecek özellikte plastik patlayıcı bulunduğu tespit edildi. Patlayıcılar, olay yeri inceleme ekiplerince, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Yetkililer, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü bildirdiler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.