Çağdaş Türkiye'nin simgesi

Çağdaş Türkiye'nin simgesi

Fransa'nın ünlü ekonomi gazetesi Les Echos, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'yı övdü

Sabancı Holdingden yapılan açıklamada, Huguette Meunier tarafından kaleme alınan yazıda Sabancı'nın, iş hayatındaki başarılarından, sosyal sorumluluk çalışmalarına kadar çok yönlü olarak anlatıldığı kaydedildi.

''Çağdaş Türkiye için bir simge seçmek gerekseydi, bu, Güler Sabancı olurdu'' yorumuyla başlayan yazıda, Sabancı için ''Çoğunluğu müslüman ve erkek egemen olarak algılanan bir toplumda, yükselen bir ekonomide, başarılara bağımlı bir iş kadını olarak en iyi okullarda eğitim almış ve küreselleşen ekonomi içerisinde kendisini rahat hisseden, yeni Türk işletme patronlarını simgeliyor'' ifadesi kullanıldı.

Sabancı Topluluğuna da değinilen yazıda, Güler Sabancı'nın, grubunun stratejisini, faaliyet alanlarını daraltmak şeklinde saptadığı, grubun başına geldiğinde 8 olan faaliyet alanlarının sayısını 7'ye indirdiği, bazı faaliyet alanlarında daha da güçlenmesini ve konsolide olmasını sağlamak üzere bu sayıyı daha da sınırlı tutmak istediği kaydedildi.

Güler Sabancı'nın sosyal sorumluluk projelerine verdiği öneme de işaret edilen yazıda, Sabancı Üniversitesi ile ilgili olarak, ''Zenginler için bir üniversite mi? Hayır. Çünkü öğrencilerin yüzde 40'ı, kapasiteleri ve motivasyonları dolayısıyla seçilmiş ve ulusun gelecekteki yönetici kadrolarını oluşturacak olan, burslu öğrencilerdir'' denildi.

Sabancı Vakfı ve Sabancı Müzesinin de vurgulandığı yazıda, müzenin son olarak Louvre müzesi ile bir proje gerçekleştirdiği ve 2000 yılında Paris'te, Sakıp Sabancı koleksiyonuna ait Osmanlı el yazmalarını sergilediği hatırlatıldı. Yazıda, son serginin, Louvre müzesi tarafından ödünç verilecek yaklaşık 200 İslam eserinin Şubat-Mayıs 2008 tarihinde sergilenmesi olacağı kaydedildi.

AA/habertürk




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.