Büyükanıt'tan operasyon yorumu

Büyükanıt'tan operasyon yorumu

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Efes ve Denizkurdu tatbikatlarını izlemek için geldiği İzmir'de, Ulus'taki patlama ve bugün şehit olan askerlerle ilgili açıklama yaptı.

Efes ve Denizkurdu tatbikatlarının son bölümlerini izlemek amacıyla kuvvet komutanlarıyla İzmir'de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, İzmir Valiliğini ziyaret etti.

Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Valiliğine gelişinde, polis mangasıyla karşılandı.

Orgeneral Büyükanıt, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, bir süreden beri devam eden Denizkurdu ve Efes tatbikatlarının son bölümlerinin yarın ve cumartesi günü yapılacağını belirterek, İzmir'e kuvvet komutanları ile birlikte tatbikatların son bölümlerini karadan ve denizden izlemek üzere geldiklerini belirtti. Komutanlar olarak büyükşehirlere gittiklerinde valileri ziyaret ettiklerini ifade eden Orgeneral Büyükanıt, Vali Kıraç'ı ziyaretlerinin de bu kapsamda olduğunu dile getirdi.

Orgeneral Büyükanıt, Vali Kıraç'ı İzmir Valiliği görevi öncesinden de tanıdıklarını ifade ederek, ''Valiler, Cumhuriyetin temsilcisidir, bu nedenle kendileriyle görüşmekten büyük mutluluk duyarız. Kendisi göreve yeni atandı. İzmir gibi gözbebeği bir ile vali olmasından dolayı büyük mutluluk duydum. Kendisine yeni görevinde, bundan önceki görevlerinde olduğu gibi başarılar dilerim'' dedi.

ŞIRNAK'TAKİ MAYIN PATLAMASI

Orgeneral Büyükanıt, bir gazetecinin, Şırnak'ın Bestler Dereler mevkisinde teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 6 askerin şehit olmasını hatırlatması üzerine, şunları kaydetti: ''Maalesef Şırnak bölgesinde bir aracın intikali esnasında uzaktan kumandalı olduğunu öğrendiğimiz patlayıcıyla patlaması suretiyle aracın sarp yerde 15 metre yuvarlanması sonucu ağır zaiyat verdik. Çok üzgünüm. Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimizden biri İzmirli, eşi burada. Yarın programımız el verirse ki el verebilir diye düşünüyorum, arkadaşlarımızla birlikte şehidimizin cenaze törenine katılmayı düşünüyoruz. İkindi vakti olabilirse, çünkü öğleye kadar tatbikatta olduğumuz için yetişemeyiz. Yalnız ailesinin değil, Türk milletinin de başı sağolsun.''

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI

 Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın ''Irak'ın kuzeyine operasyon düzenlenmesi için askerden bir talep gelmesi halinde bunun için gereğini yapabilecekleri'' yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine de Orgeneral Büyükanıt, ''O konuları burada konuşmayacağım. Kusura bakmayın. Tatbikat amacıyla geldik'' cevabını verdi.

ANKARA'DAKİ PATLAMA

 Orgenaral Büyükanıt, Ankara'da meydana gelen patlama ve sonrasında olay yerinde yaptığı incelemelerle ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: ''Ankara'da ilk defa böyle bir olay oldu. Böyle bir olayı gazetelerden, resimlerden görmek başka, yerinde görmek, olayın boyutunun tespiti açısından önemli. Onun için gördüm. Ankara Valiliği açıklamasına göre, yapanın kim olduğu belli. İnşallah bundan sonra ülkemizde böyle şeyler olmaz.''

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki komutanlar, yarım saat süren ziyaretin ardından, polis merasim mangası eşliğinde Vali Kıraç tarafından uğurlandı. Komutanlara, valilik çıkışında çevrede toplanan vatandaşlar alkışla sevgi gösterisinde bulundu. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden komutanları izlemek isteyen gazeteciler, valiliğe girişlerinde sıkı şekilde tek tek aranarak, içeriye alındı.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.