Büyükanıt'ın sözleri dünya basınında

Büyükanıt'ın sözleri dünya basınında

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin sözleri uluslararası basında da yankı buldu. El Cezire televizyonu, Büyükanıt’ın bu sözlerinin Hükümet üzerinde baskı yapacağı değerlendirmesinde b

CNN: “TÜRKİYE IRAK SAVAŞ PLANINDA ISRARCI”

CNN televizyonu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın basın toplantısını, “Türkiye Irak savaş planında ısrarcı” şeklinde duyurdu. Haberde, Türkiye’nin en tepedeki komutanının, Irak sınırı geçilirse izlenecek yol konusunda net olunması çağrısında bulunduğu ifade edildi. Haberde Büyükanıt’ın, sınırın geçilince PKK dışında başka güçlerle karşılaşılması halinde ne yapılması gerektiğine ilişkin Hükümetin iyi düşünmesi gerektiğini söylediği kaydedildi.

VOA: “BÜYÜKANIT SINIR ÖTESİNİN GEREKLİLİĞİ GÖRÜŞÜNÜ TEKRARLADI”

Amerika’nın Sesi Radyosu’nun internet sitesinde de Orgeneral Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekliliğine ilişkin görüşlerini tekrarladığı ifade edildi. Haberde, Büyükanıt’ın Nisan ayında da Türkiye topraklarına Irak’tan saldıran PKK’lı teröristlere karşı bir sınır ötesi operasyon yapılması gerektiğini söylediği hatırlatıldı. Haberde ayrıca ABD, AB ve Türkiye’nin PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul ettiği vurgulandı.

EL CEZİRE: “BÜYÜKANIT’IN SÖZLERİ HÜKÜMET ÜZERİNDE BASKI YARATIR”

El Cezire televizyonu da Türk ordusunun Kuzey Irak’taki terör kamplarına yönelik bir müdahalenin gerekli olduğuna inandığını duyurdu. Haberde, Büyükanıt’ın sözlerinin seçimler öncesinde Türk Hükümeti üzerinde daha fazla baskı yaratacağı değerlendirmesi yapıldı. Haberde ayrıca, son dönemde Kuzey Irak’ta saklanan örgüt üyelerinin sınırı geçerek yaptığı saldırıların arttığı ve örgütün gerek sivil gerekse askeri hedeflere saldırdığı vurgulandı.

EURONEWS: “BÜYÜKANIT SINIR ÖTESİNİN GEREKLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ”

Euronews kanalı ise Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, sınır ötesi operasyonun gerekli olduğunu sözlerine vurgu yaparak, teröristlerin Türkiye’ye yönelik saldırılarda Kuzey Irak’ı kullandığına dikkat çekti. Haberde Irak ve ABD’nin ise sınır ötesi operasyona karşı olduğu ifade edildi.

(ANKA)


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.