Burun Ameliyatı Nedir?

Burun Ameliyatı Nedir?

Burun Ameliyatı Nedir?

 

Burun ameliyatı; burunda travmalara bağlı olarak meydana gelen ya da doğuştan olan şekil bozukluklarını gidermek veya nefes alıp verirken güçlük çeken hastaların rahat nefes alabilmesini sağlamak için yapılan hem estetik bir operasyon hem de sağlık için yapılan bir ameliyattır. Riski yok denecek kadar az olan bu ameliyat sayesinde kısa sürede burun yapısındaki sorular giderilebilir.

Burun Estetiği Nedir?

Rinoplasti yani burun estetiği; burnun görüntüsünü değiştirmek, bozulan fonksiyonlarını ve sağlığını geri kazandırmak adına burun kemik ve kıkırdak sistemi üzerinde yapılan cerrahi işlemler bütünüdür. Estetik amaçlı yapılabilen burun estetiği fiyatları bazen hastanın solunum şikayetleri doğrultusunda bir ihtiyaç olarak da gerçekleştirilebilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burunla ilgili görsel ya da yapısal sorunları olan herkese rinoplasti yani burun estetiği ameliyatı yapılabilir. Burun estetiğinin en çok uygulandığı durumlar ise; kemerli burun, büyük ve asimetrik burun delikleri, küçük burun ucu sorunlarıdır. Ayrıca burun ucunun düşük olması, burnun çok uzun olması da burun estetiği fiyatları gerektiren şikayetlerdir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği; hastaya iki farklı şekilde uygulanabilir. Ancak bu yöntemlerden hangisinin tercih edileceği hastanın sağlık durumuna ve şikayetine göre değişebilir. Bu doğrultuda burun estetiği kapalı ve açık yöntemle gerçekleştirilir. Açık burun estetiğinde bir kesi ile burun derisi açılırken kapalı burun estetiğinde herhangi bir kesi atılmaz ve ameliyat kapalı gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Fiyatları

Günümüzde birçok sağlık ve estetik merkezinde uzmanlar tarafından yapılabilen burun estetiği fiyatları hakkında tüm merkezler hakkında tek bir rakam söz konusu değildir. Şehirden şehre bu fiyatlar değişebileceği gibi yapılacak olan işleme ve kullanılacak araç-gereçlere göre bile fiyatların değişmesi söz konusudur.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Burun ameliyatı, cerrahi bir işlem olduğu için hazırlık aşamasında öncelikle uzmanın tavsiye ettiği tahlil ve tetkikler eksiksiz yapılmalıdır. Hasta alkol ve sigara kullanıyor ise mutlaka en az 15 gün önce alkol ve sigara kullanımı bırakılmalıdır. Ayrıca grip ve benzeri gibi hastalıklardan regl gibi durumlara ya da kronik hastalıklara kadar tüm detaylar ameliyat öncesinde doktor ile mutlaka eksiksiz paylaşılmalıdır.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

İyileşme sürecini hızlandırmak ve başarı oranını yükseltmek için burun ameliyatı olan hastalar öncelikle burnunu darbelere karşı korumalıdır. Gözlük kullanımı, güneş ışınları bu süreçte zararlı olabileceğinden bu gibi durumlardan sakınılmalıdır. Alkol ve sigara kullanımı iyileşme sürecini yavaşlatacağından hatta burun yapısına zarar vereceğinden kesinlikle olmamalıdır.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Özel olarak hazırlanan içeriklerin çeneye enjekte edilmesi ile yapılan çene dolgusu sayesinde çene ucu belirginleştirilebileceği gibi aynı zamanda çukur görünümde ortadan kaldırılabilir. Çene dolgusu fiyat bilgisi işlem merkezlerinden kolaylıkla alınabilir.

Çene Dolgusu Kimler Olmalı?

Çene gelişimi tamamlanmış olan 18 yaş üzeri tüm kadın ve erkekler çene dolgusu fiyat bilgisi alarak yaptırabilirler. Sivri, uzun ve çukur çene ucu ve asimetrik çene yapısı çene dolgusu ile kısa sürede düzeltilebilir.

Çene Dolgusunun Yararı Nedir?

Çene dolgusu yaptıran kişilerin en büyük yararı öncelikle estetik ve kendinden emin bir görünümdür. Basit bir işlem olan çene dolgusu sonrasında değişim hemen meydana gelirken işlem sırasında çene bölgesine kesi atılması gerekmez. Kesisiz ve acısız bir işlemdir.

Çene Dolgusu Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene dolgusu sonrasında mutlaka ilk 2 hafta çene darbelere ve çarpmalara karşı korunmalıdır. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalardan kaçınılmalıdır. Çene dolgusu fiyat bakımından da makul bir estetik işlemdir.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.