Bursa Hava Yolları kuruluyor

Bursa Hava Yolları kuruluyor

TÜRSAB Başkanı Hasan Erdem, Bursa Hava Yolları Şirketini kurmak istediklerini açıkladı.

Bursa ulaşımının en önemli sorunlarından olan Hava Yolu ulaşımının tam olarak kullanılabilmesi için sürdürülen mücadeleler devam ederken, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Hasan Erdem, Bursa Hava Yolları Şirketini kurmak istediklerini açıkladı.

Bir türlü tam olarak kullanılamayan Yenişehir Havaalanı'na bir kaç İle yapılan tarifeli seferlerinin başladığı şu günlerde, turizm sezonunu iyi değerlendirmek isteyen sektör temsilcileri yeni arayışlara girdi.

TÜRSAB Başkanı Hasan Erdem, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları Bursa Hava Yolları Anonim Şirketi'nin kurulması çalışmalarını anlatmak üzere Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ziyaret ve proje konusunda Cihan muhabirine bilgi veren Erdem, BTSO üyelerine bir yıldır sürdürdükleri çalışmaları anlattıklarını, teknik ve ekonomik analizlerini sunduklarını ve Bursa'nın hava ulaşım sorununu çözebilmesi için mutlaka kendi Hava Yolu Şirketi'ni kurması gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Bursa'nın potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirten Erdem, yurt dışında Soyfa, Üsküp, Selanik, Piriştina, Sarayova gibi balkan ülkeleri ile yurt içinde Samsun, Trabzon, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Bodrum, İzmir, Sivas gibi illere tarifeli seferler yapılması durumunda şirketin rantabl çalışacağını kaydetti.

Kurulacak şirketin Bursa'nın vizyonunu değiştireceğini vurgulayan Erdem, şunları ifade etti: "Bu şirket sayesinde Bursa dünyaya bağlanacaktır. Bursa İstanbul'un arka bahçesi olmaktan kurtulacaktır. Turizmimiz daha fazla gelişecek, bunun yanında kendi üretmiş olduğumuz ürünleri kendi bölgemize İstanbul'dan bağımsız olarak satabileceğiz. Bu noktada başarılı olabilmek için mutlaka hava yolu ulaşımını çözmemiz gerekiyor. Yeni turizm sezonuna kadar bu şirketi kurmamız durumunda, uçaklarımız seferlerini yaparak Bursa ve Uludağ'ı ihya edeceklerdir."

Bu noktada ilk görüşmeyi yaptıkları BTSO yetkililerinden tam destek aldıklarını belirten Erdem, Uludağ İhracatçılar Birliği, İl Özel İdaresi, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediyesi, Esnaf Odaları ve işadamları ile görüşmelerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Erdem, kentin dinamiklerinin bir araya gelmesi ile önümüzdeki Eylül ayına kadar bu şirketin kurulacağını belirterek, şöyle devam etti: "Konuştuğumuz herkes bu yatırımın Bursa için yapılabilecek çok önemli bir yatırım olduğunu söylüyor. Ama herkes, kentin dinamiklerinin bir araya gelmesini bekliyor. Bu şirketin Eylül ayına kadar kurulması gerekiyor. Mayıs ayında açılacak olan 2008 yılı sezon öncesi uçakların sağlanması gerekir. Gecikirsek sezonu da kaçırmış oluruz."

Şirketin iki uçak kiralaması halinde projenin 3 milyon dolara mal olacağını hatırlatan Erdem, uçakların satın alınması halinde maliyetin 12 milyon dolara ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Bursa/Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.