Bugün 5 ilde ormanlar yandı

Bugün 5 ilde ormanlar yandı

Aşırı sıcaklarla birlikte orman yangınları da tehdit etmeye başladı. Bugün 5 ilde orman yangını çıktı. Yangınlardan bazıları geçen yıl ağaçlandırılan bölgelerde çıktı.

Muğla- Bodrum:
Bodrum'un Gündoğan beldesine bağlı Türkbükü'nde geçen yılın haziran ayında ağaçlandırılan bölgede orman yangını çıktı.

Bodrum'un Gündoğan beldesinde çöplük yakınındaki ormanlık alanda başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Belediyenin anonsu üzerine, tekneler limandan uzaklaştırıldı.
 
Anonsta, imkanı olan vatandaşların traktör, kamyon ve kamyonetleriyle yangın bölgesine su getirmeleri de istendi. Yangının bölgedeki yerleşim alanları ve otellere sıçramasının engellenmesi için orman işçileri ve köylülerin 1 helikopter ve 15 arazözle söndürme çalışmaları sürüyor.
 
Bu arada, yangını helikopterden izleyen Anadolu Ajansı muhabirleri Durmuş Genç ve Ferdi Aşıcı, yangının yoğun olduğu bölgeye iniş sırasında hafif yaralandı.
 
Antalya-Gazipaşa:
Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı İnceğiz köyü yakınlarında orman yangını çıktı. Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Mustafa Songür, bir tarlada yakılan ateşin kızılçam ormanına sıçramasıyla başlayan yangına ekiplerin müdahale ettiklerini bildirdi.
 
Antalya-Kumluca:
Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Karacaören köyü Karadayılar mevkiinde orman yangını başladı.
 
Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yaklaşık 50 hektar alanda devam eden yangına, 1'i keşif 2'si söndürme 3 helikopter ile 2'si amfibi, 5'i Türk Hava Kurumu Türk Kuşu'ndan kiralanan 7 söndürme uçağı, Orman Bölge Müdürlüğü ile Kumluca ve çevresindeki belde belediyelerinin arazözleri, iş makineleri, jandarma, orman işçileri ve vatandaşlar tarafından müdahale ediliyor.
 
Yangında, Karacaören köyünün kenar mahallesindeki terk edilmiş bazı eski evlerle, tahıl ambarları da yandı.
 
Adana-Ceyhan:
Adana'nın Ceyhan ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı. Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Doruk köyü yakınlarındaki kızıl çam ve fıstık çamlarından oluşan ormanlık alanda, öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındığını duyurdu.
 
2 helikopter ve 10 arazözle yapılan müdahale sonucu kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 2 hektarlık orman alanı tahrip oldu. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Balıkesir-Ekinlik Adası:
Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesi yakınlarında bulunan Ekinlik Adası'nda (Ekinlik köyü) ormanlık alanda yangın çıktı.
 
Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, adada geçen yıl 10 bin fıstık çamının da dikildiği ormanlık alanda, elektrik tellerinin kopması sonucu yangın çıktığını bildirdi.

Rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü belirten Sarı, "Kendi imkanlarımızla söndüremeyince İstanbul ve Çanakkale'den gelen 2 helikopter ve 2 uçak söndürme çalışmalarına katıldı. Söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" dedi.
 
Denizli: 
Denizli'de çıkan orman yangınında, 1 hektar orman alanı zarar gördü. Denizli merkeze bağlı Gözler beldesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 1 helikopter, 6 arazöz ve 1 dozerle müdahale ettiği yangın, kontrol altına alındı.

CNN Türk


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.