Bugece Miraç Kandili

Bugece Miraç Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Miraç, insanın erdem yolculuğu, beşerilikten insaniliğe yükseliş hikayesidir" dedi.

Bardakoğlu, bu gece kutlanacak Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, Miraç'ın göklere olduğu kadar, insanın kendi semasına, kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuk olduğunu vurguladı.

Bardakoğlu, Doğulu ve Batılı kayda değer bütün önemli düşünürlerin modern çağı insanlık açısından "gerileme ve bozulmanın öne çıktığı bir çağ" olarak nitelediklerini ve Miraç'ın insanın yitirmiş olduğu aşk boyutunu yeniden kazanabilmesi için bir imkan olduğunu belirtti.



Miraç'ın, Allah'ın sonsuzluğuna, büyüklüğüne ve birliğine yapılan en görkemli şahitlik olduğunu kaydeden Bardakoğlu, mesajına, şöyle devam etti:



"Miraç'ı hatırlamak ve anmak, günde 5 kez kapısını çaldığımız Allah'ın sonsuz merhametine yeniden ulaşma dileğidir. Miraç bizlere, Cenab-ı Hak'kın kullarını sevgi ve rahmet gözüyle görebilme imkanı sunar. Bugün dünyada, yakınımızdaki komşularımızdan başlamak üzere, savaşlar, işgaller, dünyamızı tehdit eden doğal afetler, küresel ısınma ve diğer tabii tehlikeler, insanların ve devletlerin hırs ve tutkuları yüzünden karşı karşıya kaldığımız olumsuzluklardan kurtulmak için Allah'a sonsuz merhametinin kapısını dua ve niyazla çalmanın da seçkin bir anıdır. Bu anın değerini iyi bilelim ve 'duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var' ayetine sımsıkı sarılalım. Unutmayalım, dua da bir miraçtır ve dua, Allah ile kul arasında yüksek bir bağdır, insanın bu dünyadaki yalnızlığını gideren en büyük buluşmadır.

Daha güzel bir dünya, daha erdemli bir yaşam ve daha esenlikli bir hayat için dua ve ibadet etmekle yükümlüyüz.

Bu duygularla ülkemizde ve dünyada yaşanan bütün Müslümanların kutlu Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu kutlu gecede Yüce Mevla'ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğinde, insanlığın hidayetine, başta yakın çevremiz ile İsra ve Miraç mucizesinin cereyan ettiği kutsal topraklarda olmak üzere bütün dünyada hak ihlallerinin, acı ve göz yaşının yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.