Bu Ferrari'yi kim sipariş verdi?

Bu Ferrari'yi kim sipariş verdi?

Ferrari 1.5 milyon euroluk FXX'i Türk müşterisi için özel olarak üretecek ve FXX sadece trafiğe kapalı pistte sürülebilecek

Türkler'in Ferrari sevdası sınır tanımıyor. Hız ve performans tutkunu bir Türk tüketici, sadece pistte kullanmak için 1.5 milyon euroluk Ferrari sipariş etti. İtalyan üretici, sadece 30 adet ürettiği ve dünyada sayılı zenginin sahip olduğu FXX modeli için özel üretime geçmeye hazırlanıyor.

Fer-Mas Genel Müdürü Orhan Ülgür, FXX'in çok özel bir seri olduğunu belirterek, “Ferrari bu araçtan sınırlı sayıda üretti. Ancak müşterimiz Ferrari FXX'i almaya kararlı ve çok israrcı. Fabrika zor da olsa tek bir adet için üretime geçecektir” diye konuştu. Tüm dünyada meraklıların bu otomobil için Ferrari'nin kapısını aşındırdığını belirten Ülgür, alınacak FXX üretim kararında Türkiye ile İtalyan marka arasındaki güçlü ilişkilerin etkisinin büyük olacağını savundu.

Orhan Ülgür, sipariş veren kişinin adını iş prensipleri gereği açıklayamayacaklarını kaydederek, “Ancak kesinlikle hız ve otomobil meraklısı bir kişi. Koleksiyoner değil” dedi.

Schumi'nin de var

Ferrari Enzo modelinin geliştirilmiş versiyonu olan FXX, 800 beygir güç üreten 6.262 cc'lik V12 motora sahip. Araç, 3 saniye gibi kısa sürede 0'dan 100 km'ye ulaşabiliyor. Ferrari'nin Formula1 tecrübelerini aktardığı FXX'de vites değişimleri 100 milisaniyenin altında gerçekleşiyor. Ancak aracın tip onayı bulunmadığı dünyanın hiçbir yerinde trafiğe çıkamıyor. Ferrari FXX sahipleri sadece özel günlerde buluşup pistte yarışıyor. Yola çıkamayan Ferrari FXX için vergi de ödenmiyor. Ancak aracın vergisiz fiyatı bile 1.5 milyon euro (2.7 milyonYTL). Bu arada efsanevi F1 pilotu Michael Schumacher de FXX'in sahipleri arasında olduğunu ekleyelim...


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.