Brooklyn Belediye Başkanı İstanbul'da

Brooklyn Belediye Başkanı İstanbul'da

Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marty Markowitz’in Brooklyn Belediyesi’nin Beşiktaş Belediyesi ile kardeş belediye olması nedeniyle İstanbul’da bulunduğunu belirterek, nezaket ziyaretinden dolayı Markowitz’e teşekkür etti.
 
Brooklyn’in Türklerin ağırlıklı olarak bulunduğu bir bölge olduğuna dikkat çeken Başkan Topbaş, “Biz belediye başkanları olarak birbirimizi gayet iyi anlıyoruz, sorunlarımızı biliyoruz. Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki gelişen ilişkilerde yerel diplomasiyi çok önemsiyoruz. Günümüz dünyasında yerel yönetimler arasındaki ilişkiler ülkeler arası boyuttaki diplomasiden çok daha ön planda. Ülkemizi ilk kez ziyaret eden Sayın Belediye Başkanı’nın İstanbul’dan çok iyi izlenimlerle ayrılacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
“Brooklyn Amerika’daki Türkiye’nin bir başkenti”
 
Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz de şehrinin Amerika’da Türklerin en yoğun olarak bulunduğu bir bölge olduğunu belirterek, “Brooklyn Amerika’daki Türkiye’nin bir başkenti” dedi. Amerika’da yaşayan Türklerin ticaret, bilim, finans ve restoran işletmek gibi alanlarda çok başarılı olduklarını ifade eden Markowitz, “Türkleri Brooklyn’de barındırmaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Dünya barışının çok önemli olduğunun da altını çizen Markowitz, “Bunun için buradayım ve Türkiye bu konuda çok önemli rol üstleniyor. Umudumuz bundan sonraki nesillerin barış içinde birlikte yaşamasıdır” diye konuştu. Konuşmaların ardından iki belediye başkanı birbirlerine belediyelerinin rozetlerini taktılar. Daha sonra Başkan Topbaş Markowitz’e Büyükşehir Belediye Meclis toplantı salonunu gezdirerek Meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.