Boşanmak İçin Avukat Neden Gereklidir? 

Boşanmak İçin Avukat Neden Gereklidir? 

Boşanmak İçin Avukat Neden Gereklidir? 

Boşanmak İçin Avukat Neden Gereklidir? 

Aile arasında rastlanan anlaşmazlık, uyuşmazlık gibi problemlerin çözümü için boşanma avukatı devreye girer. Boşanma, mal paylaşımı, velayet ve nafaka gibi konulara bakar. Bu tarz davalara bakan avukatlara, halk arasında boşanma avukatı ismi verilir. Yine boşanma avukatı yerine aile avukatı da denilir. Eğer internette karşınıza sık sık boşanma avukatı başlıkları çıkıyorsa, burada kesinlikle güvenilir bir hizmet olduğu söylenemez. Mevzuata göre böyle bir dal bulunmaz. Boşanma davalarında görev yapan avukatlarında kendini bu şekilde tanımlaması kesinlikle doğru bulunmaz. Bu sadece halk arasında verilen bir isimdir.

Boşanma davası süreci aslında zor bir süreçtir. Biraz yıpratıcı olabilir. Boşanma sürecinde bir avukattan hukukî destek almak gerekir. Bu zorlu süreç bir nebze de olsa daha rahat atlatılabilir. Aslında ve genel olarak bakıldığında ülkemizde boşanma avukatı ismi ile bir meslek dalı mevcut değildir. Aile mahkemesi için görülen davalarda ya davacı ya da davalı avukatlarına bu isim verilir.

Boşanma Davası Süreci Neden Önemlidir?

Her dava için ciddi bir hazırlık süreci vardır. Boşanacak çiftin boşanma süreci, neden boşandığı ve yaşanan olumsuz olayların hepsinin, avukatlar tarafından dinlenmesi gerekir. Eskişehir boşanma avukatı olayları dinledikten sonra boşanmaya sebep olan nedenleri seçerek, dava hazırlığı sürecine girer. Hukuk sistemine göre, her boşanma için mutlaka geçerli bir sebep olması gerekir. Sebepsiz yere açılan boşanma davaları, kesinlikle reddedilir.

Boşanma Avukatı Davalara Nasıl Hazırlık Yapar?

Boşanma avukatları tarafların sebeplerini dinledikten sonra yeterli olgu olup olmadığına bakar. Boşanmak için aşağıdaki durumlardan birinin yaşanmış olması gerekir. İşte boşanmak için gerekli olan olgular şu şekildedir;

• Aldatma

• Eşlerden birinin diğerinin hayatına kast etmesi, şeref ve onur kırıcı davranması

• Taraflardan birinin hayatını haysiyetsiz bir şekilde sürüp sürmediği

• Eşlerden birinin ortak konutu terk etmesi durumu

• Eşlerden birinin akıl hastası olması durumu

• Evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması

gibi sebepler boşanma davalarında geçerli sebepler arasında yer alır. Hakim davaları, davacının sunduğu sebeplere göre değerlendirir. Bu yüzden dava hazırlık süresinde boşanma avukatı ile birlikte yürütülür. Avukatın tecrübeli olması da bu konuda çok önemlidir. Profesyonel bir avukat, davanın sizin lehinize bitmesini sağlar.

Boşanma Avukatı Arabuluculuk Yapar Mı?

Boşanma avukatı iki taraf arasında arabuluculuk yapabilir. Genel de mal paylaşımı ve nafaka konusunda sorunlar ile ilgilenir fakat dava dışı çözüm içinde uğraş verebilir. Dava açılmadan önce ya da dava açıldıktan sonra taraflar bu sayede bir araya gelebilir. Uyuşmazlık sorunu çözülür. Taraflar arasında iletişim sağlanır ve bir araya getirilir. Hatta uzlaşma dahi sağlanabilir. Evren Demircan avukatlık sitesi size bu konuda yardımcı olacaktır.

Avukatların bu şekilde girişimleri olabilir fakat buna arabulucuk denilemez. Arabuluculuk tamamen farklıdır. Uyuşmazlık konusunda taraf olmayan kişilere ara bulucu denir. Eskişehir avukat kimi temsil ediyorsa, o tarafından haklarını korumak ile hükümlüdür. Arabuluculuk teknik bir hukuk uygulaması Olarak kabul edilir.

Boşanma davası çekişmeli de olabilir, anlaşmalı da olabilir. Arabulucuk ile sonuçlandırılan bir durum değildir. Arabulucuk yoluyla çözülemeyen durumlar, nafaka, maddi ve manevi tazminat, çocuk velayeti gibi durumlardır. Evren Demircan avukatlık sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Boşanma Davası Nasıl Açılır?

Boşanma sebepleri çok önemlidir. Bunların tespiti yapıldıktan sonra dava dilekçesi hazırlanır. Özellikle taraflar boşanma dışında birçok talepte bulunabilir. Talepleri avukatlar, müvekkil ile özel görüşme sağlayarak yapar. Boşanma talebinde bulunan kişiye velayet hakkı olup olmadığı, nafaka talebi, mal paylaşımı ve maddi manevî tazminat talebi ile ilgili sorular sorulur.

Tarafın istekleri tespit edildikten sonra avukat tarafından ulaşılan olgulardan yola çıkarak davanın hukuki temelinin tespiti ile dava dilekçesi yazılır. Boşanma avukatı eğer talep edilen şeylerin lehine bir durum tespit ederse, dava dosyası da hazırlanmaya başlar. Dava dosyası içinde mutlaka yeterli deliller olmalıdır. Dava dosyası bu şekilde hazırlandıktan sonra adliyeden davanın harç giderleri vezneye ödenir ve dosya teslim edilir. Artık boşanma davası net olarak açılmış olur.

Anlaşmalı Boşanma Davasında Boşanma Avukatının Pozisyonu

Anlaşmalı boşanma günümüzde çok sık görülür. İki tarafta bir boşanma protokolü ile evliliğini sona erdirmek için dava açar. Boşanma protokolü içinde her iki tarafın el de edeceği haklar yer alır. Boşanma sonrası ortaya çıkabilecek olumsuzluk durumunda da bir protokol devreye girer. Bu protokolü, boşanma avukatı hazırlar.

 Evliliğin nasıl koşullar ile sona erdiğini belgeler. Bu protokol sayesinde yaşanabilecek, bütün olumsuzluklar giderilmiş olur. İki tarafta bir boşanma protokolü hazırlayıp, bazı konular da anlaşma sağlayabilir. Nafaka, velayet, mal paylaşımı, eşya paylaşımı, katkı payı, katılma payı gibi konulardır.

Boşanma protokolünün boşanma avukatı tarafından hazırlanması boşanma süreci boyunca büyük bir kolaylık sağlar. Uyuşmazlıklar sona erer. Hızlı ve aynı zamanda sorunsuz bir boşanma gerçekleşir. Protokol her dava da değişiklik gösterir. Tarafların istekleri ve şartları farklı olabilir. Bazı kişiler herhangi bir talepte bulunmazken, bazı kişiler ise istekler de bulunur. Evren Demircan avukatlık sitesinden, detayları öğrenebilirsiniz. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.