Bomba ABD'den Geldi

Bomba ABD'den Geldi

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu Ceviz Kabuğu’na katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile Prof. Ümit Özdağ Ankara’da patlayan bombanın Atlantik ötesinden geldiğini söyledi.

PKK’nın arkasında ABD var

“Türkiye Amerika ile hiçbir zaman stratejik ortak olmadı” diyen Ümit Özdağ, Ankara’da patlayan bombanın Kuzey Irak’tan, oraya da Atlantik ötesinden geldiğine dikkat çekti.

Hulki Cevizoğlu’nun Kanaltürk’te yayınlanan Ceviz Kabuğu Programı’nın bu haftaki konukları CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emekli Büyükelçi Onur Öymen ile 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ idi. Programda, Kuzey Irak’taki Son Gelişmeler, ABD’ye ait 2 adet F-16 savaş uçağının 24 Mayıs’ta sınırımızdan 80 km. içeriye girerek 4 dakika süreyle hava sahamızı işgal etmesi ve son sıcak gelişme olan Süleymaniye’deki Türk askerlerinin peşmergeler tarafından taciz edilmesi olayları tartışıldı.
Hulki Cevizoğlu, programı açış bölümündeki değerlendirmesinde, son dakika gelişmeleri ve Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, “Genelkurmay’ın Açıklamalarını Bir Gazeteci Olarak Bir Anlamda (Vur Emri) Olarak Anlıyorum” dedi. Onur Öymen’in “Hükümetin tüm bu olaylar karşısında, cesaretsiz davranmasından kaynaklanıyor” açıklaması ve 1 Mart Tezkeresi ile ilgili değerlendirmesinden sonra ise Hulki Cevizoğlu, “Hükümet TBMM’den yetki alacağına, yetkiyi ABD’den istiyor.1 Mart Tezkeresi için Türk halkına yalan söylendiği bir kez daha ortaya çıktı” dedi. Cevizoğlu “Ülkemizin yıllardır süregelen Amerikancılık akımını da sorguladı ve şöyle konuştu:


Sömürge değiliz
“ABD Türkiye’de iktidarda mı? Yoksa muhalefet partilerinden biri mi? Neden hep gündemimizde ABD var, neden Japonya veya bir başka ülke yok?
Biz ABD’nin sömürgesi miyiz? Türkiye’de darbe yapılacağı zaman bile ABD’den izin alındığı söyleniyor. 1980 darbesinden sonra Amerikalılar ‘Bizim çocuklar yaptı’ dedi.
Cevizoğlu, tüm bu gelişmeler olurken medyadaki bazı meslaktaşlarının ülkeyi savunmak yerine ABD ve AB savunucusu olduğunu vurgulayarak, “Bu meslektaşlarıma sesleniyorum. Beyler, Türkiye’nin işgalini mi istiyorsunuz? Türkiye’nin sürekli taciz edilmesini mi istiyorsunuz? Bizim görevimiz ne beyler? Bizim varlığımızın nedeni ne? Niçin Türkiye’nin çıkarlarını savunmuyorsunuz?” dedi.


Türk halkı “İncirlik Kapatılsın” dedi
Ceviz Kabuğu programında düzenlenen ankette izleyicilere, “ABD’nin kullandığı İncirlik Üssü kapatılmalı mı?” sorusu soruldu. 20 binin üzerindeki izleyicinin yüzde 99’u “Evet kapatılmalı” cevabını verdi.


Güreş: Peşmergelere hiçbir zaman güvenmedim
Emekli Hava Pilot Tuğgeneral Ramiz İlker de, telefonla bağlanarak, Amerikan F-16’larıyla ilgili savunmaların geçersiz olduğunu söyledi ve “Pilot hatası lafı falan zırvadır. Böylece, tepkilerimizi ölçüyorlar, biz maalesef tepkisiziz. Bu, Amerika’ya anlayacağı şekilde hitap etmemiz gerekiyor.” dedi. Daha sonra telefonla programı arayan eski Genelkurmay Başkanlarından emekli orgeneral Doğan Güreş de, “ABD’nin PKK’ya yardım ettiğini eskiden beri bildiklerini” açıkladı.
Hulki Cevizoğlu: “O dönemde (vur emri) verdiğinizi söylüyorsunuz. O zaman yöntem nasıl işliyordu? Hükümete mi soruluyordu?”
Güreş: “O dönemde Başbakan Yıldırım Akbulut’a danıştım 1,5 dakika içinde cevap verdi (vurun) dedi. Peşmergelere hiçbir zaman güvenmedim. Bunu da siyasi kademelere her zaman iletmişimdir. ABD’ye karşı caydırıcı olmak bunun için de cesaret lazımdır”


AB’nin kapısındayız
Telefonla katılan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral İhsan Aydın ise, “Hükümetin, TSK’yı elleri arkadan bağlanmış bir ağırsiklet boksörüne döndürdüğünü” söyledi. Ceviz Kabuğu’nun telefon konuğu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de büyük tehlikeye dikkat çekti: “Türkiye AB kapısında ve ABD güdümünde parçalanmaktadır. Kuzey Irak’ta kurulan Kürdistan değil, 2. bir İsrail devletidir. Türkiye’yi tehdit eden bir fesat ocağı kurulmuştur. Tayip Erdoğanlar Irak’a giremez.” Programı arayan Emekli Hava Pilot Korg. Erdoğan Karakuş’un “Bu taciz uçakları, ABD-Peşmerge karma harekatı olabilir. ABD’nin peşmerge pilot yetiştirdiğini biliyoruz” sözleri büyük sürpriz yarattı ve farkında olmadığımız yeni bir tehlikeyi gözler önüne serdi.


Onur Öymen: AKP Hükümeti’nin cesareti yok
“Türkiye’nin güvenlik çıkarını korumak için gözünü kırpmadan ne gerekiyorsa hükümetin yapması gerekir. Yoksa o koltukta oturamazsın. Bir de maazallah Cumhurbaşkanı olacaktınız. Devlet korkmaz. Devlet mütevazi olmaz. Hükümetin büyük eksikliği cesaret eksikliğidir.” diyen Onur Öymen şunları kaydetti: “AKP’nin hedefi Türkiye’yi din esaslı bir devlet haline getirmektir... En önemli sorunumuz, terörde akan kanın biran önce durmasıdır. Türkiye terörle mücadelede kararlı olmalıdır. NATO’nun Türkiye’nin bir müttefiki olarak sorumlulukları vardır. Hükümetin bu konularda adım atmadığını görüyoruz. Meclis’ten hükümetin vakit geçirmeden yetki alması gerekmektedir.”


Ümit Özdağ: Federal sistem istiyorlar
“Türkiye ABD ile hiçbir zaman stratejik ortak olmadı. ABD’nin Irak’a müdahalesiyle ABD ile Türkiye arasında yapısal kriz oluştu. ABD’nin her attığı adımda Türkiye’nin bekası söz konusudur. Ankara’da patlayan bombanın Kuzey Irak’tan geldiğini, oraya da Atlantik ötesinden, Amerika’dan geldiğini biliyoruz.” diyen Özdağ şöyle devam etti: “ABD ile ilişkilerimizin tanımlanması zamanı gelmiştir. Türk halkına artık bu yalan söylenmemelidir. ABD Türkiye’nin stratejik ortağı değildir. Türkiye için hayati tehdit kuzey Irak’taki Kürt devletidir. PKK ise 2. tehdit unsurudur... AKP’nin bütün bunlara müdahale etmesinin nedeni, federal bir hükümet istemesidir.”



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.