Bölge bölge 5 günlük hava - Haritalı

Bölge bölge 5 günlük hava - Haritalı

Ülke genelinde sağanak yağmur geçişleri görülecek. Batıda sıcaklık yağış ile birlikte 5-6 derece düşerken, doğuda ise yükselmeye devam edecek. Bölge bölge 5 günlük hava:

Uzun süreden sonra Marmara ve Ege yağışın etkisine giriyor. Önümüzdeki günlerde ülkü genelinde sağanak yağmur geçişleri devam edecek. Batıda sıcaklık yağış ile birlikte 5-6 derece düşerken, doğuda ise yükselmeye devam edecek.

İstanbul’a uzun bir aradan sonra yağmur geliyor. Hava bulutlanmaya başlarken, akşama doğru yer yer başlayacak yağmur, aralıklarla 5 gün devam edecek. İzmir bu üç gün sağanak yağmurlu ve lodos bugün sert esiyor. Ankara’da iki gün daha yağmur geçişleri olacak, sıcaklık fazla düşmüyor. Adana yağış yarın zayıflayacak. Bugün İstanbul ve Ankara 26, İzmir 28, Bursa 29, Adana 32 derece.

* Aylardır kuraklığın etkili olduğu, Marmara Bölgesi yağışlı bir döneme giriyor, bugün önce Trakya ve Çanakkale çevrelerinde başlayacak yağmur, bölge genelinde beş günü boyunca aralıklı sağanak yağmurlar şeklinde devam edecek. Yağış ile birlikte sıcaklık 25 derecenin altına inecek. Bugün Edirne ve Kocaeli 29, Çanakkale 25, Kocaeli 29 derece.

MARMARA'YA YAĞIŞ GELİYOR

Marmara Bölgesi (Cuma günü) Akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışların Bölge genelinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görüleceği ve aralıklarla hafta ortasına kadar süreceği tahmin edilmektedir.

Mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalarak mevsim normalleri civarına (21-23 derece) ineceği beklenmektedir.

Yağışların hafta sonu Trakya ile Marmara’nın güney ve batısında (Başta Çanakkale,Balıkesir,Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli olmak üzere) kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden sel ve su baskını, yıldırım vb meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

*İç Anadolu’nun birçok kentinde yağmur geçişleri olacak. Ancak yağış daha çok Sivas-Niğde arasını etkileyecek. Pazar günü, bölgede sıcak geçecek ve önemli bir yağış beklenmiyor. Konya 26, Eskişehir 29, Sivas 25 derece.

*Ege Bölgesi yağmurun etkisine giriyor. Öğleden sonra sert esecek lodos ile birlikte özellikle Muğla-Aydın civarında sağanak yağmur bekleniyor. Yarın İzmir çevreleri başta olmak üzere yağmur daha şiddetli yağacak, su basınlarına dikkat. Denizli 30, Bodrum 31, Kütahya 27 derece.

*Akdeniz'de Adana-Kahramanmaraş, Gaziantep ile komşu kentlerinde sağanak yağmur var. Antalya’da da bazı semtlerde görülen yağmur geçişleri, hafta sonu da kemer taraflarında devam edecek. Pazar günü, Doğu Akdeniz ve * Güneydoğu açık ve çok sıcak olacak. Bugün Antalya 29, Diyarbakır 28 derece.

*Doğu Anadolu’da Malatya-Erzincan arasında sağanak yağmur var. Hafta sonu yağış Erzurum-Van arasındaki bölgenin doğu kesiminde görülecek. Bu bölgede sıcaklık yükselmeye devam ediyor, Pazar günü 30 dereceyi geçecek. Erzurum 21, Malatya 29, Van 20 derece.

*Karadeniz Bölgesi’nin batısı yağışlı. Samsun-Kastamonu-Amasya arasında yağmur daha şiddetli yağacak. Trabzon-Artvin çevrelerinde hafta sonu hafif yağmur bekleniyor ama sıcaklık yüksek olacak. Bugün Trabzon’da 26, Samsun’da 28, Bolu’da 26 derece.



HABER7COM-NTV

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.