Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

BOĞAZ KÖPRÜSÜNDE VİCDAN MESELESİ.

BOĞAZ  KÖPRÜSÜNDE  VİCDAN  MESELESİ !.

Boğaziçi Köprüsü'nde köprü korkuluklarına çıkarak intihar etmek isteyen Erol Çetin’e. Olay yerine gelen müzakereci polisler saatlerce Çetin'i ikna etmeye çalıştı. iddialara göre olay yerinden minibüsle geçen iki kadının senin yüzünden saatlerce trafikte bekliyoruz  ’Atlayacaksan Atla' diye bağırması üzerine Erol Çetin atladı.

’'ATLA HA' DEYİP KENDİNİ BOŞLUĞA BIRAKTI"

Konuşma sırasında sık sık borcu olduğunu söyleyen Çetine Müzakereci polis de 'benim de borcum var ne yapayım ben de kendi kafama mı sıkayım. İntihar çözüm değil bak çocukların var' diye ikna etmeye çalıştı. Tam ikna olmuş köprüden inmek üzereyken o sırada köprüden geçen  Minübüs’ün içindeki iki kadın  senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. ‘Atlayacaksan atla' diye bağırarak küfür etti. Bunun üzerine Çetin, 'Atla ha..' diyerek kendisini bir anda boşluğa bıraktı. Hemen köprüdeki trafik polislerini arayarak aracın plakasını verdiğini söyleyen Müzakereci polis. ‘’onlar da minübüs durdurarak iki kadını  gözaltına aldı." Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından ifadeleri alınan Merve Ö. ve Hülya U. İntihara teşvik suçundan tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen iki kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliye çıkışında soru soran muhabirlere azarlayıp bağırarak yoluna devam etti.

EMPATİ YAPMIŞ OLSAYDILAR..

Şu an o insan hayatta olabilirdi..kimbilir  hangi travma onu o korkuluklara çıkarmıştı oturduğu yerden onu atlamaya teşvik eden iki kadının atla diyeceğine Empati yapıp kendilerini onun yerine koymaları gerekirken atlayacaksan atla, diyerek gencecik bir insanı ölüme göndermekte hangi vicdana sığar anlamış değilim. acaba bu insanlar yastığa kafasını koyduklarında rahat uyabileceklermi?  Bir vicdan muhasebesi yapabileceklermi ? Siz siz olun intihar eyleminde bulanan, insanlara kesinlikle müdahale etmeyin zaten kanun’da yeri var kanuna da gerek yok hangi vicdan bunu kabul eder diyeceğim ama maalesef ortada acı bir bir gerçek var. Müdahale edilmeseydi belki hayatta olacaktı , gencecik bir İnsan ..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.