BODRUM'DA ORMAN YANGINI

BODRUM'DA ORMAN YANGINI

Türkbükü ve Kızılağaç'taki yangın kontrol altına alınamıyor

Bodrum'un Kızılağaç ve Türkbükü köyünde orman yangını çıktı. Yangınların kontrol altına alınması için ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Kızılağaç köyünde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, bölgede rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangına, 2 uçak, 2 helikopter ile havadan, 30 arazöz ve 100'e yakın orman işçisiyle karadan müdahale ediliyor.


Bölgede bulunan belediyelere ait itfaiye ekiplerinin de verdiği desteğe rağmen yangın kontrol altına alınamıyor. Yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalışıyor.


Yangın söndürme uçakları ve helikopterleri Bodrum kent merkezine yaklaşık 5 kilometre mesafede devam eden yangına, denizden su alarak müdahale ediyor.
Bu arada, Türkbükü köyü yakınlarında çıkan orman yangının da söndürülmesi için ekiplerin müdahalesinin devam ettiği öğrenildi.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde asırlık kızılçam ağaçlarını alevler sarınca yangın kente kabus yaşatmaya başladı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrolden çıkan yangın nedeniyle 3 köye ulaşım kesildi, 4'ü itfaiyece 10 kişi hastanelik oldu, Kızılağaç Köyü'nde 3 ev ve 1 otomobil de alevler arasında kaldı. Kızılağaç Köyü'nün boşaltılmasına karar verildi.

Torba Kavşağı'ndaki Kızılağaç ormanlarında, bugün saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. Yol kenarından başladığı tahmin edilen yangın, şiddetli rüzgârın etkisiyle, Kızılağaç, Çiftlik ile Pınarlıbelen Köyü'ne doğru hızla ilerledi. Yangına 4 yangın söndürme uçağı, 6 helikopter, 30 arazöz, 16 iş makinası, 4 greyder, 50 su kamyonu, 30 traktör, 200 orman işçisi, 400'e yakın kişi tatil köyleri ve otellerin personeli müdahale ederken, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mazlum Ağan ile Emniyet Müdürü Yılmaz Özden'in koordine ettiği çalışmalar alevlere yenildi. Çevre il ve ilçelerden de yardım istendi.
 

Yalıçiftlik yol ayrımında 1 otomobil ile 3 çiftlik evi alevlerin arasında kalıp kül oldu. Bodrum itfaiye ekipleri, yangının ortasında kaldı. İtfaiye işçileri, hortumlarını toplamadan, araçla kaçarak yanmaktan kurtuldu. Yangından etkilenen 4 itfaiyeci ile 6 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kızılağaç, Yalı Beldesi ve Çiftlik köyleri ile Pınarlıbelen Köyü'ne giden yollar trafiğe kapatıldı. Alevlerin tehdit ettiği Kızılağaç Köyü'nün boşaltılmasına karar verildi.
 

İçmeler Mevkii'nde karada 600 yatın bulunduğu tersanelerde alarm verildi. Tersane işçileri alevlerin yaklaşması üzerine önlem almaya başladı. Yangın Bodrum'un 2 kilometre kadar yakınına geldi, Kumbahçe Mahallesi tepelerine ulaştı. Torba Kavşağı'nda turistler de yangını büyük üzüntü ve heyecan içinde izlerken, ilk belirlemelere göre 80 hektar kızılçam ormanı kül oldu.

AJANSLAR



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.