Bodrum Yanıyor…

Bodrum Yanıyor…

ORKUN TÜRE'nin objektifinden kare kare Bodrum'da son durum...

ORKUN TÜRE BODRUM'dan bildiriyor...


Bodrum-Kızılağaç Mevkii’nde 7 Temmuz Cumartesi günü saat 10.30 sularında çıkan yangın’da yaklaşık 1000 hektar alan tamamı ile kül oldu.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı ve Yangın Harekât Daire Başkanı Mümtaz Kanat, Bodrum-Kızılağaç mevkiinde çıkan yangının, şu ana dek yaklaşık 500 hektarı ormanlık alan, geri kalanı tarım arazisi ve çalılık olmak üzere yaklaşık 1000 hektar alanda etkili olduğunu bildirdi.



Yangına 10 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı, 50 arazöz, 15 dozer, 600 orman işçisi ile müdahale ediliyor.

Ekiplerin, yangını kısmen kontrol altına aldığı noktalarda, yangının etkili olan rüzgâr nedeniyle yeniden başlaması ekiplere zor anlar yaşatıyor. Kızılağaç ile Yalıçiftlik bölgesinde, yangın ulaşımın sağlandığı bölgeleri de etkisi altına aldı.



Öte yandan, ekiplerin yoğun çabası sonrasında Bodrum'u çevreleyen tepelerde yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Yangına müdahale eden 9 helikopter ve 3 uçak, alevlerin etkili olduğu bölgelere yönlendiriliyor.

10 İşçi Hastaneye Kaldırıldı

Bu arada, dumandan zehirlendikleri belirlenen aralarında orman işçileri ve itfaiye ekiplerinin de bulunduğu 10 kişi, Bodrum'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ekiplerin sağlık durumlarının şu anda iyi olduğu öğrenildi.


Yangının etkili olduğu alandaki yerleşim alanlarının bir bölümü de güvenlik amacıyla geçici olarak tahliye edildi.

Bölgeye ekiplerin yanan alanlara rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için 10 iş makinesi gönderildi. İş makineleri, arazözlerin ormanlık alanda daha rahat hareket edebilmeleri için yol açma çalışması yapıyor.


İtfaiye Aracıda yandı

Rüzgârın etkisi ile büyüyen alevler arasında, Bodrum Belediyesine ait İtfaiye aracı yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken, Kızılağaç mevkii’nde bulunan bir benzin istasyonu alevlerin tehdidi altında kaldığından dolayı, su tankerlerinin yardımlarıyla soğutma işlemi gerçekleştirdi.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.