Bodrum Havalimanı

Bodrum Havalimanı

DHMİ'nin, kasımda ihaleye çıkacağı Milas-Bodrum Havalimanı için farklı bir yöntem uygulanacak. Verilecek tekliflerde fiyattan çok süreler yarışacak

DEVLET Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ikinci kez çıkacağı Milas-Bodrum Havalimanı ihalesi konusunda iki plan üzerinde çalışılıyor.

Birinci plana göre, ihale yine Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle dış hatların inşası ve işletmesini kapsayacak. İkinci plana göre ise YİD modeliyle iç, dış hatların yapımı ve işletmesinin verilmesi düşünülüyor.

Eylül ayında ihale ilanına çıkılacak. İhalenin kasım ayı başında yapılması planlanıyor. TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ikinci kez ihaleye çıkacak Milas-Bodrum Havalimanı ihalesinde yer alacaklarını söyledi. Akın, havalimanı ihalelerinde kıran kırana rekabet yaşandığını hatırlatarak, ihaleye yoğun katılım beklediğini belirtti. Geçen yıl düzenlenen ve iptal olan ihalede 8 firma yarışmıştı.

İLK 6 AYDA BÜYÜDÜ

Türkİye'nİn turizm merkezlerinden Bodrum, Milas-Bodrum Havalimanı'nın genişletilmesiyle yeni bir vizyona kavuşacak. Havalimanı 2007'nin ilk 6 ayında bir önceki yıla göre yüzde 11.9 büyüdü. Dış hatlarda yüzde 7, toplamda ise yüzde 7.4 büyüyen havalimanı, 2007'nin ilk 6 ayında 768 bin 762 yolcuyu ağırladı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.