Birsen: Dalgalanma kalıcı değil

Birsen: Dalgalanma kalıcı değil

İMKB Başkanı Osman Birsen, bir haftadır yaşanan dalgalanmanın kalıcı olmadığı izleniminde olduğunu söyledi ve Türkiye’nin diğer piyasalara göre ucuz kaldığı için cazibesini koruduğunu belirtti.

CNBC-E’ye konuşan İMKB Başkanı Osman Birsen, küresel dalgalanmanın kalıcı olmadığını belirterek Türkiye’den sıcak para çıkışı beklemediğini söyledi. Birsen’e göre bunun bir nedeni Türkiye’nin siyasi istikrar ve ekonomik reformlar açısından geçmişe göre çok daha avantajlı olması. Diğer nedeni ise İMKB’nin hala ucuz olması.

Birsen, “Fiyatlanma açısından yine diğer piyasalara göre hala ucuz bir piyasa niteliği taşıyoruz. Özellikle hisse senedi piyasasında tahvil-bono açısından getiri oranları itibariyle reel kısım itibariyle daha yüksek. Bu bakımdan çekiciliğini devam ettiriyor” dedi.

Birsen, hedge fonların Türkiye’de karlı olduklarına da dikkat çekti ve “Yabancılar şu anda bizde kârlı, onun getirdiği bir rahatlık var. Hedge fonlar para kaybettiğinde sorun ama bizde kazanıyor. Bizi negatif etkileyebilecek şey kârlarını realize etmeleri durumunda bunlar da cüzzi oluyor. Yoksa piyasadan çekilme bizim için çok beklenir değil” yorumunu yaptı.

İMKB Başkanı, önümüzdeki dönemde hem günlük işlem hacminde hem de halka arz hacminde artış beklediğini de sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.