Bilgisayarlı Tomografi

Bilgisayarlı Tomografi

Bilgisayarlı Tomografi

 

Tomografi fiyatları size uygulanacak yöntemlere göre belirlenir. Doktorunuz sizi muayene ettikten sonra sizden rahatsızlığınız ile ilgili tomografi isteyebilir. kemikler, kaslar ya da yağ gibi farklı doku türlerini ayırt edebildiğinden bilgisayarlı tomografi diğer türlere göre çok daha nettir. Kanama, damar genişlemesi, beyin tümörleri, beyin ödemi gibi rahatsızlıklarda doktorunuz sorunun ne olduğunu rahatlıkla görebilir.

Bir tomografi genellikle vücutta bulunan bölgeyi kesit görüntüde tarayarak oluşturulur. Manyetik rezonans diye bilinen MRI aslında tomografi yöntemlerinden biridir. Bu nedenle de tomografi fiyatları doktorunuzun istediği yönteme göre belirlenir.

Tomografi Kimlere Uygulanır?

Tomografide radyoaktif maddeler kullanılır. Bu nedenle tetkikler ancak konuda uzman kişiler işlemi yapmalıdır. Tomografi uygulaması aslında rahatsızlığı bulunan herkes için uygundur. Ancak çok acil bir rahatsızlık olmadığı sürece işlem 15 yaş üzerine uygulanmalıdır. Zaten uzmanınız sizden bunu isterken gereksiz hiçbir müdahale istemez. Bu durumda da gereksiz tomografi fiyatları gibi konulara maruz kalmazsınız.

Tomografi Neden İstenir?

Yumuşak dokular, organlar, eklem kıkırdağı, beyin, kan damarları ve tümörler gibi vücut dokusunun çok kesin ve farklı görüntülerini elde eden tomografi bu tip herhangi bir rahatsızlığınız söz konusu olduğunda doktorunuz tarafından istenir. Doktorunuz istenilen bölgeye göre ise tomografi fiyatları konusunda sizlere bilgi verir.

Tomografi Fiyatları

Tomografi fiyatları çeşitli bölgelerde farklı maliyetler içerebilir. Öncelikle yapılan işlemin niteliğinden ve maliyetinden öncesi doktorunuza fiziksel muayene olmalısınız.  Böylelikle doktorunuz size gerekli gördüğü konuda bilgi vererek ilgili tetkikleri isteyecektir.

Mamografi Nedir?

Mamografi, kadınlarda göğüsleri X-ışınları kullanılarak incelenmesidir. Mamografi yardımıyla, meme bezi dokusundaki en küçük değişiklikler bile tespit edilebilir. Bunun için ayrıca bir kitle hissetmenize de gerek yoktur. Mamografi sayesinde görünmeyen kitleler bile görüntülenebilir. Mamografi fiyatları ise doktorunuzun istediği muayeneye göre tespit edilir.

Mamografi Neden Çekilir?

Mamografi ilememenin iki görüntüsü alınır. İyi bir görüntü kalitesi elde etmek ve mümkün olan en düşük dozu uygulayabilmek amacıyla göğsünüz birkaç saniye boyunca iki plaka arasında sabit kalmalıdır. Bu durum sizde biraz rahatsızlık yaratsa da ağrıtan ya da acı veren bir işlem değildir. Mamografi fiyatları kadar işlemin nasıl yapıldığı da merak konusudur.

Mamografi çektirmek için en uygun zaman ise regl döneminin hemen sonrası olabilir. Tüm bu bilgileri mamografi fiyatları hakkında doktorunuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ultrason Çekimi Nasıl yapılır?

Diğer merak edilen konularda birisi ise ultrason fiyatları ve bu işlemin nasıl uygulandığıdır. Ultrason vücudun farklı bölgelerinin ultrason dalgaları yardımıyla görsel olarak görüntülenme işlemidir. Ultrason ile incelenen organların, yumuşak dokuların ve damarların boyutu, şekli ve yapısı hakkında doktorunuz rahatsızlığınız hakkında bilgi sahibi olabilir. Ultrason aslında basit anlamda bir dönüştürme işlemidir.

Ultrason Yöntemleri Nelerdir?

Ultrason muayenesi, tıbbın birçok alanında ilk tanı ve hastalıkların ilerlemesini izlemek için kullanılmaktadır. Ultrasonda da çeşitli uygulama yöntemleri vardır. Örneğin; gebelik için kullanılan ultrason yöntemi ile jinekolojik yapılan muayenede kullanılan teknik aynı değildir.

Doktorunuz yaptığı fiziksel muayene sonrası sizden gerekli gördüğü yöntemi talep eder. Buna bağlı olarak ultrason fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ultrason Fiyatları

Ultrason muayenesi oldukça risksiz, ağrısız ve acısız bir görüntülenme tekniğidir. Mümkün oldukça az radyoaktif dalgalar kullanılır. Bu nedenle de korkulacak bir işlem değildir. Ancak ultrason çeşitli yöntemler ile yapılır. Doktorunuzun yapacağı fiziksel muayene sonrası sizden istediği ultrason muayenesi isteyecektir. Yapılan muayenede doktorunuz ultrason muayenesi istemesi durumunda ultrason fiyatları hakkında bilgi almanız mümkün olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.