Bilgin Ciner'i topa tuttu

Bilgin Ciner'i topa tuttu

Sabah Gazetesi'nin eski sahibi Dinç Bilgin, gazetesini sattığı Turgay Ciner hakkında zehir zemberek açıklamalar yaptı

İşadamı Dinç Bilgin, Turgay Ciner veya avukatları tarafından İstanbul 6. İdare Mahkemesi'ne verilen belge ve belgeyi düzenleyenlerle söz konusu sahte belgeyi yayınlayan medya kuruluşları hakkında gereken suç duyurusunda bulunduklarını'' bildirdi.

Bilgin, önceki gün Turgay Ciner tarafından İstanbul 6. İdare Mahkemesi'ne verilen belge ve bazı internet siteleri ile gazetelerde yer alan haberlerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

''Sözü edilen belgenin gerçeği yansıtmadığını'' savunan Bilgin, ne kendisinin ne de oğlu Önay Bilgin'in böyle bir belgeyi imzalamadıklarını bildirdi. Bilgin açıklamasında şunları kaydetti: ''Turgay Ciner veya avukatları tarafından İstanbul 6. İdare Mahkemesi sayın başkanlığına verilen belge ve belgeyi düzenleyenlerle ilgili olarak sahte belge düzenlemek, söz konusu sahte belgeyi mahkemeyi aleyhime olumsuz etkilemek amaçlı yayınlayan medya kuruluşları için de yargıyı etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle gereken suç duyurusunda bulunuyoruz.''

Bilgin, açıklamasında, Turgay Ciner ile ilişkilerini ve gelişen olayları da şöyle sıraladı:

''Türkiye'nin büyük bir ekonomik krize girdiği 2000 yılının son çeyreğinde pek çok banka gibi ETİBANK da büyük bir kriz yaşadı. Bu olağanüstü sıkıntılı dönemde Turgay Ciner kendisine ETİBANK'tan kredi verilmesi durumunda medya grubuna ortak olabileceğini ve ayrıca kendi ekonomik kaynaklarından yapacağı katkıyla hem medya grubunun hem de bankanın sıkıntılarını atlatabileceği önerisinde bulunmuş bu da tarafımızdan benimsenince Turgay Ciner adı benimle ve grubumuzla birlikte anılır olmuştur. Turgay Ciner, ETİBANK'tan 42 milyon dolar kredi kullanarak yönetim kurulu başkanı olduğum medya grubu şirketlerinde başkan vekili sıfatıyla benim de eşit oranda hissedar olmuştur. Ancak bu ortaklığın tesisinden kısa bir süre sonra, BDDK, 27 Ekim 2000 tarihinde ETİBANK'a el koymuş ve dolayısıyla Turgay Ciner de Bankalar Yasası uyarınca benimle birlikte ETİBANK'a borçlu şirketlerin hakim ortağı sıfatıyla aynı sorumluluk altına girmiştir. Her ne hikmetse ETİBANK'la ilgili soruşturmada benim için dava açılırken bankaya en borçlu durumdaki medya şirketinin diğer ortağı olan Turgay Ciner hakkında dava açılmamıştır."



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.