Bilderberg zirvesinde golf krizi

Bilderberg zirvesinde golf krizi

Aristokların sporu olarak nitelendirilen golf, İstanbul'da gerçekleştirilen Bilderberg toplantısına da damgasını vurdu.

Bilderberg'in Türkiye'deki ev sahiplerinden Mustafa Koç, Türkiye Golf Federasyonu eski başkanı olunca, İstanbul toplantısının önemli gündemlerinden biri de golf oldu.

Bu yıl Türkiye'de gerçekleştirilen Bilderberg toplantısında konuşulanlar kadar katılımcılarlar ve toplantının yapılacağı otelle ilgili ayrıntılar da sır gibi saklanıyor. Ancak Bilderbergçilerin golf tutkusu, İstanbul toplantısında da kendini gösterdi. Bilderberg Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Golf Federasyonu eski Başkanı Mustafa Koç'un bir nevi ev sahipliği yaptığı Bilderbergçilerin golf ihtiyacı, toplantıya ev sahipliği yapan golf tutkunu işadamlarının vazgeçemediği mekanlardan biri olan Klassis tesisleriyle karşılandı. 1959 yılında İstanbul Yeşilköy'deki Çınar Otel'de yapılan Türkiye'deki ilk Bilderberg toplantısının ardından bu yıl yapılacak toplantının gerçekleştirileceği mekan herkes tarafından merak ediliyordu.

ARİSTOKRASİNİN SPORU

Toplantının yapılacağı oteller arasında adı geçen Taksim'deki Ritz Carlton ile Silivri'deki Klassis Hotel arasında yapılan tercihte öne çıkan Silivri Klasis Hotel oldu. Hamoğlu Holding kuruluşu olan Klassis'in sahip olduğu golf tesisleri, misafirlerin golfe olan özlemlerini gidermelerini sağladı. Bilderbeg'in Türkiye Temsilciliği'ni yapan Türkiye Golf Federasyonu eski Başkanı Mustafa Koç'un babası Rahmi Koç'tan devraldığı golf birikimi ise toplantı mekanının seçimi konusunda önemli bir rol oynadı.

Tüm dünyada aristokrasinin sporu olarak bilinen golfün, Bilderberg toplantılarına katılan dünyanın en önemli şirketlerinin yöneticilerinin, diplomatları ve medya patronlarının, cumhurbaşkanı ve başbakan düzeyindeki politikacılarının dünya siyasetine etkisiyle ilgili olarak kamuoyunda sahip oldukları imajı sağlamlaştırması için önemli bir katkısı bulunuyor.

Katılımcılar özel resepsiyonda buluştu

Politika, siyaset ve medya dünyasının ünlü isimlerini biraraya getiren Bilderberg toplantısı dün başladı. Ritz Carlton Otel'de gerçekleştirilen toplantı öncesinde katılımcılar için özel resepsiyon verildi. Resepsiyonda biraraya gelen Bilderbergciler akşam saatlerinde toplantının gündemini görüşmeye başladı.

İspanya Kraliçesi Sofia, Hollanda Kraliçesi Beatrix, Belçika Veliaht Prensi Philip'in yanı sıra Fransa Dışişleri eski Bakanı Michel Barnier, ABD Dışişleri eski Bakanı Henry Kissinger, IMF Başkanı Rodrigo De Rato, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'nun katıldığı toplantıya Türkiye'den Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Dışişleri eski Bakanı Hikmet Çetin, BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, TÜSİAD eski Başkanı Erkut Yücaoğlu, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal ve Coca-Cola Company İcra Başkanı Muhtar Kent, Emre Gönensay, Ümit Boyner, Cem Duna, Cengiz Çandar ve Mehmet Ali Birand katıldı.

Nükleer silahlanmanın önlenmesi konusu masaya yatırılacak

Üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıda küreselleşme ve iklim değişikliği başta olmak üzere Türkiye, Ortadoğu, Avrupa, ABD, yeni dünya düzeni, demokrasi, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi ve bilgi teknolojileri konularının ele alınacağı belirtildi. Bilderberg'de 60 kişilik çekirdek grup dünyanın gidişatını öngürürken, değişen grupta yer alanlar ise çekirdek grubun yön verdiği kişilerden oluşuyor. Bilderberg 3 Haziran'da son bulacak.

Yeni Şafak



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.