Beyoğlu balık pazarı açıldı

Beyoğlu balık pazarı açıldı

Beyoğlu Belediyesi iyileştirme çalışmaları yaklaşık iki yıl süren tarihi Balık Pazarı’nı hizmete açtı.

150.Yılını kutlayan Beyoğlu Belediyesi iyileştirme çalışmaları yaklaşık iki yıl süren tarihi Balık Pazarı’nı hizmete açtı.
Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş,balıkçı esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Başkan Kadir Topbaş’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı’nda başlattığı ‘Güzel Beyoğlu’ projesi kapsamında kendilerinin de kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiğini söyledi. 3 yılda 3 bin binanın elden geçirildiğini vurgulayan Demircan, yönetimde süreklilik ilkesi doğrultusunda çalışmaların hızla sürdürüldüğünü kaydetti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan”Bu proje ile geçmişin izlerini en doğru biçimde geleceğe aktarmayı planlıyoruz.

Biz bir yandan Beyoğlu’nun bu gününü ve yarınını biçimlendirirken,bir yandan da onun köklü ve zengin kültürel mirasına sahip çıkmaktır.İstedik ki Balık Pazarı tarihsel kimliğiyle yaşasın,göz kamaştırıcı rengini ve yaşam enerjisini koruyarak gelecek kuşaklara kalsın.Öncelikle Balık Pazarının yenilenmesinin ilk adımlarını atan sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş ’a ve yapılan bu çalışmalar boyunca maddi ve manevi detekleri veren,bizimle birlikte hareket eden değerli Balık Pazarı esnafımıza tok teşekkür ediyorum ”dedi.

Açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, turizmde tarihi şehir dokusunun önemine dikkat çekerek, “Benim için anlamlı bir gün. Başkanlık dönemimde başlattığım ‘Güzel Beyoğlu’ projesinin adımlarının giderek daha hızlı bir süreçte geliştiğini görüyorum. Artık dünyada kentler yarışıyor. İstanbul da bir tarih ve tarihin çeyiz sandığı” dedi. Beyoğlu’nun tarihi misyonunun korunması gerektiğini belirten Başkan Kadir Topbaş, çocukluğunun ve gençliğinin ilçede geçtiğini hatırlatarak, “İstanbul’un kimliğini yansıtan değerleri mutlaka korumak ve geleceğe taşımak durumundayız. Beyoğlu Balık Pazarı 150 yıl önce devreye girmiş bir açık hava marketidir. Arzu ettiğim buranın tarihi fonksiyonunun değişmemesi, balıkçılarımızın ve diğer esnafımızın faaliyetlerine devam etmesidir. Gittiğimiz yurtdışı seyahatlerinde o ülkelerin bu gibi tarihi alanlarını nasıl koruduğunu gıpta ile seyretmekteyiz. Beyoğlu Balık Pazarı da literatüre ve ansiklopedilere girmiş böyle bir tarihi mekan. Burayı tarihi misyonuna yakışır hale getirmek görevimizdi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş ve Ahmet Misbah Demircan kurdeleyi esnafla birlikte keserek tarihi Pazar sokağının açılışını gerçekleştirdiler. Restorasyon çalışmalarına destek veren bina sahiplerine teşekkür plaketi takdim eden Kadir Topbaş, ardından da dükkanları gezerek esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti.

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.