Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi

Geçtiğimiz günlerde Valerian İsmail hakkında yaptığı açıklamada, "İsmail'in sosyal medyadaki reytingi ve sürekli olumsuz yorumları hocanın motivasyonunu kaybetti.

 

Geçtiğimiz günlerde Valerian İsmail hakkında yaptığı açıklamada, "İsmail'in sosyal medyadaki reytingi ve sürekli olumsuz yorumları hocanın motivasyonunu kaybetti. Hatay maçından sonra Beşiktaş'ı üzmek istemediğini de söyledi ve biz de onu uğurladık. Futbolda büyük bir değişim yaşıyoruz. Vücut geliştikçe Neymar, Mbappe, Messi, Ronaldo gibi yetenekli oyuncular dışında oyuncuların yetenekleri de benzer. Bu faktör, mücadeleye "adalet" getirir. Nispeten "zayıf"! Takımlar doğru anı, doğru kararları ve hızlı hücumu bekleyen takımlar haline geldi. Katar 2022'ye kadar Suudi Arabistan'ın Arjantin'i, Japonya'nın da Almanya'yı yeneceğini söyleseydi, eminim çoğumuz "Hadi tatlım sen de" betmoon derdik. Fas'ın bu Dünya Kupası'nı kazanmanın favorilerinden biri olan İspanya'yı elemesinin "imkansız" olduğunu düşünüyoruz. Ama her şey oldu. Bu olaylar şu soruları gündeme getiriyor: Fiziksel gelişim futbolcuları atletik robotlara dönüştürür Bu soruya doğrudan cevap verilemez, evet veya hayır. Cevabım temkinli: "Bence çok büyük bir değişimin arifesindeyiz. Bu değişimin ana nedenlerinden biri fiziksel gelişim. Antrenman teknikleri, beslenme ve uyku eğitiminin gelişmesi sayesinde futbolcular artık hareket robotları haline geldi. " Neymar, Mbappé, Messi, Ronaldo gibi olağanüstü oyuncuların dışında, oyuncular hemen hemen aynı fiziksel seviyedeler.

İptal "Sınırsız Futbol Dünyası"

İlk bakışta pasifist gibi görünen bu futbol anlayışı, bir direniş, direniş ve zafer felsefesi haline geldi. İkinci ve en önemli  unsur ise “sınırsız futbol dünyası”dır. Bu sınırsız dünya, futbolculardaki "kabullenme" duygusunu da ortadan kaldırıyor. Şu anda milli takımda oynayan oyuncuların çoğu "lejyon gazileri" ve birçok futbolcu yıldızlarla betmoon giriş yüzleşmekten ve aynı sahada mücadele etmekten korkuyor. İspanya'yı eleyen  26 kişilik Faslı kadroda iki oyuncu İspanya doğumlu. La Liga'da 4 oyuncu  oynuyor. Takımın koçu, 2 yıl boyunca Racing Santander'de koçluk yaptı. Bu örnek bile tüm futbolcuların benzer kaynaklardan yetiştirildiğini ve geliştirildiğini gösteriyor. Topla dünya ve Avrupa şampiyonu İspanya, Katar'ı yine eledi Oyuncuların kondisyonunun yakınsaması, koçluk kavramının ortaya çıkmasına neden oldu. Her Dünya Kupası, antrenörlerin futbola yeni yorumlar getirdiği bir arenaya dönüşüyor. Topa sahip olan dünya ve Avrupa şampiyonları İspanya, 2022 Dünya Kupası'ndan elendi ve tekrar topa sahip oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.