Bencil İnsan Psikolojisi

Bencil İnsan Psikolojisi

Bencil İnsan Psikolojisi

 

Bencil insan psikolojisi günümüzde en çok duyduğumuz terimler arasında yerini aldı. Aslında bunun ortaya çıkışı insanlığın doğumuna kadar dayanıyor. Çünkü bizler dünyaya geldiğimiz andan itibaren sürekli yarış halinde yaşıyoruz. Kaynaklar sınırlı ve herkes bu kayaklardan yararlanmak istiyor. Bunun sonucunda da bencillik dediğimiz terim ortaya çıkıyor. Herkes kendine daha fazlasını saklamak istiyor ve paylaşma duygusunu gittikçe de kaybediyoruz. Birbirimize karşı eğer naziksek aslında bunun altında yatan neden de art niyetlerimizin olmasıdır. Eğer iyiysek, bunun nedeni doğuştan gelen bencilliğimizi ve gaddarlığımızı kontrol altına almayı başarmış olmamızdır. Bencil olma ikili insan ilişkileri içinde çok büyük sorunlar teşkil edebilmektedir. Bunların neler olduğuna aşağıda göz atalım.

Bencilliğin İkili İlişkiler Üzerindeki Etkileri

  1. Her zaman haklı olduğunu düşünür. En ufak bir olayda bile şaşmaz bu tavrı. Bu davranış şekli onun uzlaşmayı öğrenmediği anlamına gelir . Bir ilişkide taviz vermeyip sürekli bencillik yaptığınızda bu sizin sonunuzun yaklaştığı anlamına gelir. Sağlıklı bir ilişki olabilesi için her iki tarafında eşit hissetmesi gerekir.
  2. Partnerinizin girişimlerini görmek zorundasınız. Sadece ilişki için kendi verdiğinizin tavizlere odaklanıp karşınızdakini görmezden gelirseniz bu aranızdaki çekimi bozar. Her iki tarafı da dengede tutmanız beklenir.
  3. Planları sadece kendi programınıza göre belirlemeyin. Bu karşı tarafı önemsemediğiniz anlamına gelecektir. Zaten bunu sadece bencil insanlar yapar ve sadece kendilerini düşünürler.

Kaynak: https://www.bencil.org/

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.