Belçika Ezeli Rakibini 2-0'la Geçti

Belçika Ezeli Rakibini 2-0'la Geçti

Daha önceleri de görmeye alışık olduğumuz Belçika – İngiltere rekabeti yine sahnelendi.

Futbolda iki ülke arasında ciddi bir rekabet bulunuyor. Özellikle son yıllarda Belçika bu maçları domine etmiş durumda. Rakibi İngiltere’ye mağlup olmuyor. İngiltere ise son derece kaliteli isimlere sahip olmasına karşın bir türlü rakibi Belçika’yı yenemiyor. Yine dün akşam UEFA Uluslar Ligi B grubu maçında karşı karşıya geldiler. Bu mücadeleden yine Belçika galip ayrıldı. Rakibini 2-0’la geçen Belçika Totobo karşısında aldığı 3 puanla gruptaki puanını 12’ye çıkardı. Toplamda oynanan 5 maçta 12 puan alarak en yakın takipçisi Danimarka’nın 2 puan önüne geçmesini bildi. İngiltere ve İzlanda’nın bulunduğu grupta son derece değişik işler de oluyor.

Belçika 1 Kez Kaybetti

UEFA Uluslar Ligi B Grubu maçlarında 5 mücadele geride kaldı. Bu 5 maçın 4’ünü kazanan ve sadece 1’inde yenilen Belçika toplamda 12 puan almasını bildi. 12 puan ile Danimarka’nın 2 puanla önünde bulunuyor. Danimarka ise toplamda 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu sonuçlarla 10 puan alabildi. Grupta 7 puana sahip olan ve 3. Sırada bulunan İngiltere ise toplamda 2 maçını kazanabildi. Geriye kalan 3 maçın 2’sinde kaybederken 1 tanesinde de berabere kaldı. Grubun son sırasındaki takım İzlanda ise henüz ne maç kazanabilmiş ne de puan alabilmiş durumda. 0 puan ile Totobo1 son sırada yer alıyor. Gruptan düşmesi kesinleşti.

İngiltere İyi Oynadı Ama Kazanamadı

Belçika karşısında son derece etkili bir oyun ortaya koyan İngiltere, bu mücadeleden 2-0 yenilgiyle ayrıldı ancak rakamlara baktığımızda sonucun tam tersine bir durum olduğu görülüyor. %55 topla oynayan ve rakibine bu alanda ciddi bir üstünlük kuran İngiltere, şut sayılarında da yine önde. Mücadelede İngiltere toplamda 16 şut çekti ve bunlardan 3’ü isabetli oldu. Toplam şutlarda Belçika’nın 8 şutu bulunuyor ve bunlardan 3 tanesi isabetli oldu. Maçta toplam 5 korner kullanan İngiltere’ye karşı Belçika 1 korner kullanabildi. Buna rağmen Totobo giriş yine de Belçika kazanan taraf oldu. Golleri ev sahibi takım adına Tielemans ve Mertens kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.