BBP'Lİ ADAYDAN ŞOK İDDİA

BBP'Lİ ADAYDAN ŞOK İDDİA

Eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Ömer Köse, Uğur Mumcu suikastinde ceza alanların gerçek katiller olmadığını ileri sürdü.

BBP’nin destekleyeceğini açıkladığı adaylar arasında yer alan eski Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi Ömer Köse, “İçeridekiler Uğur Mumcu’nun gerçek katilleri değil” iddiasında bulundu.

Ankara 2.Bölge bağımsız milletvekili adayı olan, eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Köse, toplum vicdanını rahatsız eden Uğur Mumcu suikastiyle ilgili iddialarda bulundu. Konuyla ilgili ANKA’ya açıklama yapan Köse, “içeridekiler Mumcu’nun gerçek katilleri değil” dedi. Köse, 1993’te Faili Meçhul Cinayetleri Araştırma Komisyonu üyesi olduğunu belirterek, Mumcu suikastinde özellikle tanık ifadelerindeki çelişkilere dikkat çekti. Köse, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Tanık Ayhan Aydın herşeyi o kadar net ve ayrıntılı hatırlıyordu ki, bu şüphe çekiciydi. Bir insan sokaktaki sıradan şeyleri sürekli beynine kazıyıp bire bir hatırlayamaz. Oysa Ayhan güya katillerin olay yerine gelişini, duruşunu, konuşmalarını herşeyi en ince ayrıntıya dek hatırlıyordu. Hapisten çıkartılarak İstanbul'dan getirilip kendisine gösterilen kişiler için, 'tamam cinayeti işleyen kişiler bunlar, bir elmanın iki yarısı gibi benziyorar' dedi. 21 Ocak'ta İstanbul'da Jak Kamhi olayından dolayı gözaltına alınan, içerdeki İBDA-C'liler için 'katil bunlar' dedi. 21 Ocak'ta gözaltına alınan adamları, hapisten çıkarıp Ayhan'la yüzleştirmek için niye getirdiler anlamak zor. Daha da ilginci, İstanbul'da gözaltında bulunan kişilere iftira etti diye Ayhan hakkında dava açıldı. Sonra Ayhan'dan bir daha haber alamadım, şimdi nerdedir, ne oldu bilmiyorum."

(ANKA)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.