Başsağlığı şifresi

Başsağlığı şifresi

Yüksekova'da şehit düşen binbaşının ardından Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, çok anlamlı bir mesaj yayınladı.


Sezer dün bu mesajında kullandığı sözler daha önceki hiçbir mesajında yer almamıştı.
İşte Sezer'in Ankara kulislerini dalgalandıran sözleri:

"...Türkiye Cumhuriyeti, acıları derinleşse de, terörle savaşımda asla yılgınlığa kapılmayacak, bu savaşımın gerektirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemleri koşullar ne olursa olsun kararlılıkla almaktan kaçınmayacaktır..."

Sezer'in kullandığı "ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemler" ve "koşullar ne olursa olsun" ile birleştirilince kulislerde şu yorumlar yapıldı:

"Cumhurbaşkanı şunu demek istiyor. Gerekirse Kuzey Irak'a girilmelidir. Böyle bir karara olumsuz bakmıyorum."

"Koşullar ne olursa olsun" sözü ise "ABD'ye rağmen bile girilmelidir" diye yorumlandı.

Tecrübeli bir diplomat şu yorumu yaptı:
"Cumhurbaşkanı bir başsağlığı mesajında böyle bir ifadeyi kullanıyorsa bu çok anlamlıdır."
Şimdi Ankara kulisleri bu mesajı konuşuyor.

Sezer'in son mesajı ile daha önceki mesajlarının arasındaki fark ise şöyle:

SEZER'İN DÜN GECE YAYINLADIĞI MESAJ:

14 HAZİRAN 2007
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Türk Silâhlı Kuvvetlerimizin bir mensubunun şehit olması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir:

"Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyü yoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 Binbaşımızın şehit olması, 2 Erimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştiren soysuzların, arkasındaki güçler kim olursa olsun hakettikleri karşılığı en güçlü ve sert biçimde alacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Alçakça eylemlerini sürdürenler bilmelidirler ki, bu hain saldırılar, terörle savaşımdaki kararlılığımızı pekiştirmekte, birlik ve dayanışmamızı daha da güçlendirmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, acıları derinleşse de, terörle savaşımda asla yılgınlığa kapılmayacak, bu savaşımın gerektirdiği ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm önlemleri koşullar ne olursa olsun kararlılıkla almaktan kaçınmayacaktır.

Ulusumuzun gururu Türk Silâhlı Kuvvetlerimiz, terörle savaşımı erinden en üst rütbeli subayına kadar büyük özveriyle yürütmekte, bölünmez bütünlüğümüzün, Cumhuriyet'in değer ve kazanımlarının korunması için canını seve seve vermektedir. Kahraman Ordumuzu ve O'nun değerli askerlerini Ulusumuzun gönlünde yücelten, taçlandıran, bayrak ve yurt sevgisidir.

Şehit Binbaşımıza Tanrı'dan rahmet, ailesine, Ulusumuza ve Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanı SEZER, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerini iletmiştir.

ŞIRNAK'TA İKİ SUBAY VE BİR ERİN ŞEHİT DÜŞMESİNİN ARDINDAN YAYINLANAN MESAJ

10 HAZİRAN 2007

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Türk Silâhlı Kuvvetlerimizin üç mensubunun şehit olması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir:

"Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde karayoluna teröristlerce döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucunda, 1 Yarbay, 1 Binbaşı ve 1 Erimizin şehit olduğunu, 5 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntüyle öğrendim.

Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyorum.

Türkiye Cumhuriyeti birliğine, bölünmez bütünlüğüne yönelen bölücü teröre karşı haklı savaşımını, son terörist yok oluncaya kadar, Ulusu'yla, Türk Silâhlı Kuvvetleri'yle, tüm güvenlik birimleriyle kararlılık içinde yürütecektir.

Türkiye Cumhuriyeti, bu savaşımın gerektirdiği adımları, çekinmeden Ulusu'yla bütünleşerek atacak, bu ve benzeri hain eylemlere kalkışanlara hakettikleri yanıtı verecektir.

Ulusumuzun ve Devletimizin bu konudaki sarsılmaz istenci karşısında hiçbir güç duramayacaktır.

Şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum."

Cumhurbaşkanı SEZER, ayrıca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerini iletmiştir.
 
TUNCELİ'DE ŞEHİT DÜŞEN ASKERLERİN ARDINDAN YAYINLANAN MESAJ

04 HAZİRAN 2007

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde Kocatepe Karakolu'na teröristlerce düzenlenen hain saldırı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a bir telgraf göndererek, olaydan duyduğu üzüntüyü bildirmiş, saldırıyı nefretle kınamış, şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Ulusumuza ve Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı dilemiş, yaralılarımıza da acil şifa dileklerini iletmiştir. 

BİNGÖL'DE 4 İŞÇİNİN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN YAYINLANAN MESAJ

31 MAYIS 2007

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER, teröristlerce Bingöl'de düzenlenen saldırıda, 4 işçinin ölmesi, 4 işçinin de yaralanması nedeniyle Bingöl Valisi Vehbi Avuç'a bir telgraf göndermiştir.
Cumhurbaşkanı SEZER'in telgrafı şöyledir:

"Teröristlerce Bingöl'de ormanlık alanda ağaç kesimi yapan işçilere düzenlenen silahlı saldırıda 4 işçinin ölmesi, 4 işçinin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

İşçilerimize karşı girişilen bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum.

Saldırıda yaşamını yitiren işçilere Tanrı'dan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, yaralı işçilere de acil şifa dileklerimi iletiyorum."


HÜRRİYET


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.