Başkentte su seferberliği başladı

Başkentte su seferberliği başladı

Ankara'daki vatandaş su kesintisine karşı önlem almaya başladı.

Su kapasiteleri toplam 1 milyar 509 milyon metreküp olan barajlarda şu anda 50 milyon metreküp civarında kullanılabilir su bulunuyor.
 
Barajlardaki su seviyelerinin minimum seviyelere inmesine karşın hava sıcaklıklarının artan bir seyir izlemesi ise yeşil alanları olumsuz etkiliyor.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, başkenti süsleyen ağaçları ve yeşil alanları tankerlerle sulamaya çalışmasına karşın birçok park ve refüjlerde sararma görülmeye başlandı.
 
Belediye ekipleri, yeşil alanların kuruması ve sararması nedeniyle kentin bazı bölgelerindeki refüjlerde kuraklığa dayanıklı peyzaj uygulamalarına başladı.
 
Bu çerçevede, bazı alanlar çim yerine çakıl taşlarıyla donatılırken, sürekli su isteyen bitki ve çiçeklerin yerine kuraklığa dayanıklı olanlar dikildi.
 
Zabıta görevde
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri de, su israfının önüne geçilmesi amacıyla denetimleri artırdı.
 
Suyla ilgili uyarı ve yasaklara rağmen suyu tasarruflu kullanmayana, gece yarısı şebeke suyuyla bahçe sulayan, halı ve otomobil yıkadıkları belirlenen kişilere para cezası uygulanmaya devam edilecek.
 
Yetkililer, su yasağına uymadıkları tespit edilen kişi ve firmalara bugüne kadar 3 bin YTL civarında ceza kestiklerini ifade etti.
 

 
Ağustostan itibaren uygulanması beklenen kesinti nedeniyle susuz kalmaktan endişelenen vatandaşlar ise evlerine su bidonları ve yedek depolar alarak kesintilere karşı tedbir alma yoluna gidiyor.
 
Ankara'daki bidon üretiminin yetersiz kalması nedeniyle Gaziantep ve Trabzon'dan bidon getiriliyor. Su kesintisinden endişe duyan vatandaşlar ise susuz bir hayatı düşünemediklerini dile getiriyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.