Başkana bombalı suikast

Başkana bombalı suikast

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi’nde, Belediye Başkanı Faik Dursun'un evinin yakınlarında, yol üzerinde çevre sakinleri tarafından farkedilen bomba güvenlik güçlerince imha edildi. Başkan Dursun, kendisine yönelik suikast yapılmak istendiğini öne sürdü.

Bugün sabah saatlerinde Elki Mahallesi'nde yol üzerinde çevre sakinleri tarafından bomba düzeneği görüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevre emniyeti aldı. Bomba uzmanları cinsi henüz belli olmayan bombayı fünyeyle patlatarak etkisiz hale getirdi. Bombanın Belediye Başkanı Faik Dursun'un evinin yakınlarına ve geçiş güzergahına konmuş olması suikast ihtimalini akla getirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 BAŞKAN VE İHD AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi, Elki Mahallesi’nde polis tarafından imha edilen bombayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı DTP'li Faik Dursun, bunun kendisine yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. İHD Genel Başkanı Reyhan Yalçındağ da yazılı bir açıklama yaparak, Şırnak'ta son gelişmelerden kaygılı olduklarını belirtti. Yalçındağ, açıklamasında şunları söyledi:

“Son olarak Beytüşşebap Belediye Başkanı'nın evinin yakınında ve makam aracıyla geçiş güzergahının üzerine bırakılan bomba, olası bir suikast girişimini açığa çıkarmıştır. Bomba düzeneğini bir yurttaşımız son anda fark etmemiş olsaydı, belki şu anda bir yaşam hakkı ihlali gerçekleşmiş olacaktı. Olayla ilgili ivedilikle yanıtlanması gereken sorular ve karanlıkta kalan noktalar mevcuttur. Savcılık makamının, olay yerine derhal gitmediği iddiası doğru ise, görevi ihmalle ilgili soruşturmanın başlatılması gerekmektedir.”

“Bir hukuk devletinin tüm sınırlarında aynı ilkeler ve hukuk prensipleri geçerli olmalıdır” diyen Yalçındağ açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her şeyden önemlisi de başta yaşam hakkı olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin istisnasız herkes için korunması elzemdir. İHD olarak, toplumsal barış ortamına zarar verecek, şiddet ve çatışma ortamını körükleyecek her türlü girişimin karşısındayız. Yakın geçmişimizde başta yaşam hakkı olmak üzere, toplumsal belleğimizden asla silinmeyecek ve insanlığa karşı suç olarak tanımladığımız ciddi ihlaller yaşandı. Henüz geçmişin karanlığı aydınlatılmamışken yeni kaotik senaryoların halklarımıza kaybettireceğinin bilincindeyiz. Halkın oylarıyla seçilmiş Beytüşşebap Belediye Başkanı Dursun’a yönelik olduğu düşünülen bu saldırı girişimini kınıyor, sorumluların derhal yargı önüne çıkarılmasına kadar sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

HÜRRİYET




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.