Başesgioğlu: "iyimserim"

Başesgioğlu: "iyimserim"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Başesgioğlu "Herkes, bu uzlaşmazlığı sona erdirmek istiyor. Bu konuda gayet iyimserim" dedi.

Bakan Murat Başesgioğlu: THY'de uzlaşma konusunda iyimserim

Başesgioğlu: THY'de iyimserim

 

Hükümet, THY ve THY Teknik'te gerçekleştirilecek muhtemel bir grevi, üç bakanın çabalarıyla önlemeye çalışacak. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'den oluşan bir komisyon kuruldu. 

Önceki akşam bir durum değerlendirmesi yapan bakanlar, bugün saat 14.00'te Başesgioğlu başkanlığında Hava-İş ve THY yönetimi ile bir araya gelecek.

Başesgioğlu, tarafların sorunu masa etrafında çözmeye yönelik irade gösterdiklerini belirterek, "Herkes, barışçıl çözümlerle bu uzlaşmazlığı sona erdirmek istiyor. Bu konuda gayet iyimserim" dedi.
Görüşmelerden sonuç çıkmaması halinde Bakanlar Kurulu'nun 'grev erteleme' kararı alıp almayacağına ilişkin olarak Başesgioğlu, "Erteleme konusunu hiç telaffuz etmek istemiyorum. Umarım süreç böyle bir noktaya gelmez." diye konuştu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise “THY'deki grev oylaması yanlış oldu. Böylesi bir risk alınmamalıydı. Grev oylamasının sonucu sendikanın elini güçlendirdi” dedi.


Bu arada Hava-İş Sendikası'nın dün yapılan yetkili kurul toplantılarında grev tarihi ile ilgili herhangi bir karar çıkmadı. Sendika, bugün Ankara'da konuyla ilgili yapılacak toplantının sonuçlarını değerlendirmek üzere yarın bir daha toplanacak. THY'de mart ayında toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ücret artışı ve özellikle uçucu ekibin çalışma şartlarını düzenleyen maddelerin yönetmelik yerine sözleşme kapsamına alınması konularında yaşanan uyuşmazlık sebebiyle sonuçsuz kalmış ve bunun üzerine sendika 20 Temmuz tarihinde işyerine grev kararını asmıştı. Bu karar, geçen hafta içinde yapılan ve çalışanların katıldığı oylamada kabul edilmişti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.