Başakşehir Şampiyonluğunu 1-0 İle İlan Etti

Başakşehir Şampiyonluğunu 1-0 İle İlan Etti

Başakşehir ligin 33.haftasına girilirken 2019-20 sezonunun Süper Lig şampiyonu oldu.

Başakşehir ligin 33.haftasına girilirken puan bakımından avantajı elinde bulunduruyordu. Ancak bu maç şampiyonluğu ilan etmek için yeterliydi. Puan çıkarmak için savaşan ekibin amacına ulaşması ise 1-0'lık net bir skorla gerçekleşti. Ve 2019-20 sezonunun Süper Lig şampiyonu Başakşehir oldu. Şampiyonluk şanslarında da Betboo giriş adresinde oldukça yüksek oranlar verildiğini hatırlatmak isteriz.

Maça döndüğümüzde ise düşme hattında mücadele veren ve tüm umutlarını son haftaya bırakan Kayserisprola kendi sahasında oynadı. Ayrıca ilk şampiyonluğunu alan ve Süper Lig tarihinde şampiyon olan 6.farklı takım olarak her zaman anılacak bir başarıya imza attı. Maçın en ilginç olayı ise tam 2 kez elektriklerin kesilmesi oldu.

Elektriklerin kesilmesi, oyunun durması ve oyunun devam etmesi totalde 20 dakikalık bir süreyi buldu. Bu gecikme ise aynı saatte başlayan Trabzonspor maçının sonucunu öğrenmelerine vesile olmuş oldu. Aslında maçın sonlarına doğru Başakşehir takımının şampiyonluk kutlamalarına henüz maç bitmeden yer yer sahne olduk.

Henüz 19.dakikada iken Başakşehir etkin ataklarının meyvesini yedi. Mahmut'un gelişine şutuyla 1-0 öne geçti. Ardından ataklarına yine devam eden Başakşehir şampiyonluk sevincinin rehavetine kapılmadı. Ayrıca 37.dakikada hakem Başakşehir için penaltı noktasını gösterdi. Ancak Visca penaltıyı kaçırdı ve fark yakalama şansını tepti. 66.dakikada ve 85.dakikada elektriklerin kesilmesi halen daha konuşulsa da maç 1-0 sonuçlandı ve Başakşehir kazandı. Şampiyonluğunu ilan eden takım yine yüksek oranlarla Betboo mobil üzerinden kazandırdı.

Bu karşılaşmayla beraber ligin 33.haftası son buldu ve 69 puanla şampiyon olan Başakşehir sevinen taraf olarak adını tarihe yazdırdı. Ayrıca şampiyonluk yarışındaki en yakın takibi Trabzonspor'un rakibi de aynı Başakşehir'in rakibi gibi düşme hattında oynayan Konyaspor idi. Konyaspor ise Trabzonspor'u 3-4 mağlup ederek düşme hattında büyük bir mücadele gösterdi.

Aynı zamanda şampiyonluğun belirlenmesinde de işleri kolaylaştıran bir adım attı. Hali hazırda Kayserispor kaybettiği maç sebebiyle düşme hattında tamamıyla şans faktörüne bağlı olarak 34.haftaya çıkacak. Konyaspor ise elindeki avantajla son maçına lige devam edeceğini garantileyerek çıkacak. Betboo son haftada da nefesleri tutacağımız bir heyecan yaşatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.