Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

“BANKANIN AVUKATIYIM” YAŞLI VATANDAŞLAR DİKKAT!

Akla gelmeyecek yöntemlerle vatandaşları mağdur eden dolandırıcılar bu sefer de kurbanlarını bankalarda beklemeye başladılar. Özellikle yaşlı insanları seçen bu yaratıklar bankaşubelerine para yatırmak için gelen yaşlı insanlarla samimiyet kurup onların güvenini kazandıktan sonra kötü emellerini uygulamaya koyuyor ve son kuruşuna kadar paralarını alıp

kaçıyorlar. Öncellikle kurbanlarının yalnız ve yaşlı olmasına dikkat eden hırsızlar,  bir süre onları takip ederek para mı yatıracak, para mı çekecek emin olup harekete geçiyor.  Bankada  sırasını bekleyen yaşlıvatandaşımızın yanına oturarak dikkat çekmemek için havadan sudan konular açıp sohbete giriyor.  Bu arada kurbanımıza sıra numarasını da sorarak eğer sırasına çok varsa konuyu yavaş yavaş uzatarak iyice güven kazanmaya çalışıyor. 

Konu konuyu açıyor ve sonunda sohbet hırsızın istediği yere geliyor. Çünkü yaşlı vatandaşımız ne iş yaptığını sorar. Dolandırıcının da istediği soru da budur zaten.  Yabancı ”Ben bankanın avukatıyım, toplantımız var da, paydos için vakit geçiriyorum” diyor. Böylece yaşlı vatandaşımız da şikayetlerini anlatmaya başlıyor; “gişeler çok yavaş da falan da filan…”

Beklemesi gerekmediğini işlemi hemen başlatacağını söyleyen dolandırıcı, parayı beklemekten yorulmuş müşteriden alarak ödeme yapmaya gider gibi yanından ayrılıyor. Tabii bekle de geri gelsin, ne gelen var ne giden… Dolandırıcı çoktan kaçıp gitmiştir. 
Bankalarda pusuya yatan bu kişilere karşı uyanık olun, böyle oyunlara gelmeyin. ­­
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.