Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

Bankalar tüketicilerin paralarını gasp ediyor

Sürücüler OGS cihazı alırken bankalara 50 dolardan başlayan depozito ücreti ödemişlerdi. Bankalar OGS yerine hızlı geçiş sistemi HGS’ye geçmek isteyen sürücülere depozito ücretlerini ödememek ve OGS cihazlarını geri almamak için direnmektedir. Tüketicilerimiz depozito ücretlerini ilgili bankalardan mutlaka talep etmeliler. Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle: Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı bir kararla köprülerden geçiş HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) olarak değiştirildi ve tüm araç sahiplerine pul için 5TL. kart için 15 TL. ödeyerek HGS (Hızlı Geçiş Sistemi)’ne geçme zorunluluğu getirildi.
Sayın Bakan HGS’nin kolaylık sağlayacağını ve trafik yoğunluğunu azaltacağını açıklamakla yetinip tüketicilerin ellerinde kalan OG cihazlarının ne olacağı konusunda hiçbir açıklama yapmayarak her zamanki gibi tüketici haklarını önemsemediklerini ortaya koymuş, ancak tüketicilerin bu yolla da mağdur edilmelerine sebebiyet verileceğini gözardı etmiştir. Tüketiciler OGS cihazlarını alırken 50 dolardan başlayan depozitolar yatırmışlardır. Bankalar şimdi bu depozitoları iade etmemekte ve cihazları da geri almamakta direnmektedirler.
Değerli tüketiciler aldığınız OGS’ler için yatırdığınız depozitonun anlamı cihazın güvenliği ve zarar görmesi halinde bankanın (Ya da cihazı veren kuruluşun) risk almamasını sağlamaktır. Nasıl ki, daire veya işyeri kiralarken depozito verilmekte vetahliye edilirken herangi bir hasar olmaması durumunda bu depozito iade edilmektedir. Burada da aynı durum söz konusudur. Dolayısıyla cihazınızda herangi bir hasar ya da arıza yoksa bankanın cihazı geri alarak depozitoyu iade etmesi gerekmektedir.
Öncelikle cihazı aldığınız bankanın genel müdürlüğüne bir dilekçe yazarak bedelin iade edilmesini istemeli (Dilekçeyi genel müdürlüğün adresine iadeli-Taahhütlü olarak gönderebilir,ya da derneğimize gelerek ihtarname çekebilirsiniz) ve iade edilmediği takdirde oturduğunuz ilçede Kaymakamlıkta bulunan tüketici sorunları hakem heyetine bir dilekçe ile başvurarak OGS cihazının bedelinin
iade edilmesini talep etmelisiniz.
Bankalar her fırsatta soyguna dönüştürdükleri hizmet anlayışlarını burada da göstererek şimdi de bizlerden aldıkları ve iade etmeleri gereken bu bedelleri kasalarında tutma ve tabiri caizse üzerine yatma çabasındadırlar. Buna izin vermeyelim ve hakkımızı mutlaka arayalım.

AV. ŞÜKRAN EROĞLU  TÜKODER GENEL 
BAŞKANI
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.